Google Logo's - Wereldtentoonstellingen


Google heeft meerdere keren logo's geplaatst in het teken van wereldtentoonstellingen. De eerste keer was vanwege de World Expo in Shanghai en de tweede keer was vanwege het feit dat het 160 jaar geleden was dat de eerste wereldtentoonstelling werd georganiseerd.

Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden zijn en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling.

EXPO Dubai - 20 mei 2013

Om te vieren dat de wereldtentoonstelling van 2020 aan Dubai werd toegewezen plaatste Google een logo. Het evenement zal plaatsvinden van 4 januari tot 30 juni 2020.

Google Doodle: EXPO Dubai 2020

Exposición Universal de Barcelona - 20 mei 2013

Op de Spaanse homepage van Google een logo in het teken van de Exposición Universal de Barcelona, een wereldtentoonstelling die van 8 april tot 9 december 1888 plaatsvond in de Spaanse stad Barcelona. De tentoontstelling trok meer dan 400.000 bezoekers.

Google Doodle: Exposición Universal de Barcelona (1888)

Crystal Palace Exhibition - 1 mei 2011

Een bijzonder geanimeerd logo van Google vanwege het feit dat het 160 jaar geleden was dat de eerste wereldtentoonstelling werd georganiseerd. De Great Exhibition, ook wel bekend als de Crystal Palace Exhibition, was een internationale tentoonstelling die werd gehouden in Hyde Park, Londen, van 1 mei tot en met 15 oktober 1851. Vanwege dit feit maakte Google onderstaand logo. Ga met de muis over het onderstaande logo heen om de diverse animaties die zijn verwerkt in de doodle op te zoeken en te bekijken.

Shanghai - 1 mei 2010

Logo op de homepage van Google vanwege de opening van de World Expo 2010 in Shanghai. Op 1 mei 2010 werd de wereldtentoonstelling met het thema 'Better city, better life' geopend in aanwezigheid van toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende.

Google Doodle: Shanghai World Expo