Google Logo's - Transport


Diverse logo's te maken met transport zoals bijvoorbeeld treinen en trams.

Eerste Japanse dienstregeling - 5 oktober 2015

Logo in het teken van de eerste Japanse dienstregeling, deze werd op 5 oktober precies 121 jaar geleden gemaakt.

Google Doodle: Eerste Japanse dienstregeling

Eerste elektrische stoplicht - 5 augustus 2015

Op 5 augustus 2015 was het precies 101 jaar geleden dat het eerste elektrische stoplicht werd geÔnstalleerd. Het verkeerslicht werd in 1912 bedacht door Lester Wire, een politieman uit Salt Lake City en in 1914 in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio geÔnstalleerd.

Google Doodle: Stoplicht

Metro Moskou - 15 mei 2015

Logo op de Russische homepage van Google in het teken van de Metro in Moskou. Het logo werd geplaatst omdat het op 15 mei 80 jaar geleden was dat de Metro geopend werd.

Google Doodle: Metro Moskou

Pony Express - 14 april 2015

Logo in het teken van de Pony Express. De Pony Express was het eerste snelle transportmiddel voor kleine goederen en post over het Noord-Amerikaanse continent van de Missouri naar de kust van de Stille Oceaan. De eerste rit van de Pony Express vertrok op 3 april 1860 vanuit St. Joseph in de Amerikaanse staat Missouri en ging naar San Francisco, een afstand van 3100 kilometer afgelegd in een periode van elf dagen.

Het gaat om een spel, klik op het logo om het spel te starten. Het is de bedoeling dat je alle post weet te verzamelen met de Pony Express, besturing van het spelletje gaat middels de pijltjestoetsen. In totaal zijn er 100 poststukken in het spel die je moet verzamelen.

60e verjaardag Routemaster - 24 september 2014

Nadat Google eerder al een logo maakte in het teken van de Metro van Londen werd het onderstaande logo gemaakt vanwege het zestigjarig bestaan van de Routemaster. Nu zal de naam Routemaster wellicht niet direct iets zeggen maar het is de naam van de wereldberoemde rode dubbeldekker die in Londen rijd. Op 9 december 2005 reed voor het laatst een Routemaster op een reguliere buslijn.

Google Doodle: 60e verjaardag Routemaster

Eerste parachute sprong - 22 oktober 2013

Een interactief logo van Google die in het teken staat van de eerste parachutesprong die werd gemaakt. Het gaat om de eerste sprong met een zijden parachute zonder raamwerk, uitgevonden door de Fransman Andrť-Jacques Garnerin.

Eerste non-stop vlucht over de Middellandse Zee - 23 september 2013

Het onderstaande logo werd geplaatst omdat het precies 100 jaar geleden was dat Roland Garros als eerste een non-stop vlucht wist te maken over de Middellandse Zee.

Google Doodle: Eerste non-stop vlucht over de Middellandse Zee

Eerste looping met een vliegtuig - 9 september 2013

Geanimeerd logo van Google om stil te staan bij het feit dat het precies 100 jaar geleden was dat de Rus Pyotr Nesterov als eerste piloot een looping maakte met een vliegtuig.

Google Doodle: Eerste looping met een vliegtuig

Eerste passagierstrein in India - 16 april 2013

Logo op de homepage van Google India in het teken van de eerste passagierstrein in het land die voor het eerst reed op 16 april 1853. De eerste trein in India werd op 22 december 1851 operationeel en werd gebruikt om constructiemateriaal te transporteren.

Google Doodle: Eerste passagierstrein in India

London Underground - 9 januari 2013

Onderstaand logo werd op de Engelse homepage geplaatst omdat het precies 150 jaar geleden was dat de eerste metrotrein ging rijden in Londen, zodoende is het metrostelsel van Londen verreweg het oudste metrostelsel ter wereld. Londenaren zullen zelf nooit het woord Metro gebruiken maar over het algemeen spreekt men hier over the Tube (de buis), de officiŽle benaming van het netwerk is Underground. Het netwerk bestaat uit 275 stations en de treinen rijden over 408 kilometer spoor, de standaard snelheden zijn 45, 50, 55 en 60 kilometer per uur. Gemiddeld vervoert de metro 3 miljoen passagiers per dag waarmee de Londense metro het op acht na drukste metrosysteem ter wereld is.

Google Doodle: Metro van London

Kabelbaan Suikerbroodberg - 27 oktober 2012

Google plaatste het onderstaande geanimeerde logo op de homepage van Google BraziliŽ omdat het precies 100 jaar geleden was dat de kabelbaan werd aangelegd op deze berg in Rio de Janeiro. De top van de berg is met deze 1400 meter lange kabelbaan te bereiken en is ťťn van de bekendste toeristische attracties van Rio de Janeiro.

Uganda Spoorlijn - 19 december 2011

Doodle om de aanleg van de spoorlijn tussen Kenia en Uganda te herdenken.

Google Doodle: Kenia-Uganda spoorlijn

Tram van Lissabon - 31 augustus 2011

Op de homepage van Google Portugal stond het onderstaande logo omdat het precies 110 jaar geleden was dat de eerste elektrische tram in gebruik werd genomen. Een jaar later kon de laatste paardentramlijn al worden opgeheven.

Google Doodle:

Sapsan - 18 december 2009

In Rusland ging op 18 december de eerste Russische hogesnelheidstrein rijden genaamd Sapsan (Slechtvalk). De trein rijd tussen Sint-Petersburg en Moskou en kan een maximale snelheid halen van 250 kilometer per uur.

Google Doodle: Sapsan

0 Series Shinkansen - 14 december 2008

De Shinkansen is een netwerk van hogesnelheidslijnen in Japan. Doodle in het teken van de eerste 0 Series Shinkansen die op 14 december 2008 met pensioen ging.

Google Doodle: Sinterklaas

Eerste heteluchtballonvaart - 4 juni 2008

Een Doodle geplaatst ter ere van de eerste heteluchtballonvaart. De heteluchtballon is het oudst en in 1783 uitgevonden door de gebroeders Montgolfier.

Google Doodle: Eerste heteluchtballonvaart

100 jaar luchtvaart - 17 december 2003

In 2003 wordt het feit gevierd dat de luchtvaart 100 jaar bestaat met een speciale Doodle. De gebroeders Wright uit de Verenigde Staten waren de eersten die een gecontroleerde vlucht maakten. Hun Wright-Flyer was een gemotoriseerd vliegtuig.

Google Doodle: 100 jaar luchtvaart