Google Logo's - Steden


Logo's geplaatst in het teken van bepaalde steden.

Santiago - 12 februari 2016

Op 12 februari 2016 was het precies 475 jaar geleden dat Santiago, de hoofdstad van Chili, werd gesticht.

Google Doodle: Santiago

Rio de Janeiro - 1 maart 2015

Een doodle op de Braziliaanse homepage om te vieren dat de Rio de Janeiro op 1 maart 2015 precies 450 jaar geleden werd opgericht.

Google Doodle: Rio de Janeiro

Praag - 12 februari 2014

Logo in het teken van de Tsechische hoofdstad Praag. Met het logo werd de huidige vorm van de stad gevierd.

Google Doodle: Praag

Koninkrijk Granada - 16 juni 2013

Op de homepage van Google Spanje een logo in het teken van het Koninkrijk Granada. Het Koninkrijk Granada was een Moors koninkrijk dat van 1238 tot 1492 het zuiden van het huidige Spanje besloeg. Over het ontstaan van de naam Granada zijn verschillende theorieŽn. Het kan van de naam van een lokale fruitsoort granaatappel of pomegranate komen; deze komt ook in het wapen van de stad voor. Daarnaast kan het ook van de Moorse naam Karnattah komen, dat "heuvel van de vreemdelingen" zou betekenen.

Google Doodle: Koninkrijk Granada

Brasilia - 21 april 2012

Op de homepage van Google BraziliŽ het onderstaande logo omdat het 52 jaar geleden was dat Brasilia officieel de hoofdstad van het land werd, hiervoor was dit Rio de Janeiro.

Google Doodle: Brasilia

Machu Picchu - 24 juli 2011

Machu Picchu is een stad in Peru van de Inca's die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. De stad Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter, in de regio van de stad Cuzco.

Google Doodle: Machu Picchu

Ontdekking van BraziliŽ - 22 april 2011

Logo in het teken van de ontdekking van BraziliŽ door Pedro Ńlvares Cabral. Cabral koos stuitte op 22 april op een onbekend land, het latere BraziliŽ.

Google Doodle: Ontdekking van BraziliŽ

Rome - 20 september 2010

Doodle vanwege het feit dat Rome precies 140 jaar geleden tot hoofdstad van ItalÔe werd uitgeroepen.

Google Doodle: Rome 140 jaar

Jaroslavl - 10 september 2010

Doodle op Google Rusland vanwege het 1000 jarig bestaan van de stad Jaroslavl. Jaroslavl zou volgens oude bronnen zijn gesticht in 1010 door Jaroslav de Wijze. Volgens een legende stichtte Jaroslav de stad, nadat deze hier persoonlijk een sterke berin zou hebben verslagen. Deze legende leeft voort in het wapen van de stad, waarop een staande beer staat afgebeeld met een hellebaard in haar rechterhand.

Google Doodle: Jaroslavl

Istanbul, culturele hoofdstad van Europa - 15 januari 2010

Omdat Istanbul is verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa stond er een speciaal logo op de homepage van Google Turkije. Elk jaar wordt door het Europees Parlement een andere culturele hoofdstad van Europa gekozen.

Google Doodle: Istanbul, culturele hoofdstad van Europa