Google Logo's - Spellen en puzzels


Hieronder enkele logo's die in het teken stonden van spellen.

Rubiks kubus - 19 mei 2014

Het onderstaande logo werd geplaatst omdat het precies 40 jaar geleden was dat de Rubiks kubus werd ontworpen door de Hongaar Erno Rubik. Rubiks kubus is een puzzel in de vorm van een kubus met elk zijvlak in een andere kleur, meestal bestaande uit 3 rijen van elk 3 blokjes. Elke rij met blokjes kan zowel horizontaal als verticaal worden gedraaid.

Kruiswoordpuzzel - 20 december 2013

Google plaatste vanwege het 100-jarig bestaan van de kruiswoordpuzzel een interactief logo op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine. Omdat het interactieve logo te groot is om hieronder te plaatsen staat deze op een pagina apart, uitproberen kan hier.

Google Doodle: Kruiswoordpuzzel

Pac-Man - 22 mei 2010

Op 22 mei 2010 plaatste Google voor het eerst een daadwerkelijk spel, inclusief geluid op de homepage van de zoekmachine. Dit vanwege de 30ste verjaardag van het klassieke spel Pac-Man. Het spel bestond uit 256 levels en kon gespeeld worden door op de knop 'Geld inwerpen' te klikken. Deze knop stond op de plek van de knop 'Ik doe een gok'.

Het idee om een daadwerkelijk spel te plaatsen was van illustrator Ryan Germick. Het spel werd vervolgens gemaakt in samenwerking met NAMCO BANDAI Games door Marcin Wichary met HTML, Javascript en CSS. Normaal gesproken staat een logo van Google 24 uur op de homepage maar voor Pac-Man werd een uitzondering gemaakt. Omdat het logo zo bijzonder was werd deze 48 uur op alle homepages van de zoekmachine geplaatst.

Hieronder een werkende kopie van het spel zoals deze op de homepage stond. Het spel hieronder werkt hetzelfde en kan gestart worden door op de knop 'Insert Coin' te klikken waarna de besturing verder met de pijltjestoetsen gaat. Klik je overigens nogmaals op de knop 'Geld inwerpen' zal mevrouw Pac-Man ook in beeld komen. Ms. Pac-Man bedienen kan met de toetsen W A S en D en zo kun je dus ook met z'n tweeŽn spelen.

25 jaar Tetris - 6 juni 2009

Een Doodle in het teken van het welbekende computerspel Tetris. Tetris is een computerspel / puzzel ontworpen door Alexey Pajitnov in 1984. Het spel kreeg algemene bekendheid doordat het meegeleverd werd bij het spelletjesplatform "Gameboy" van Nintendo in 1989. De naam is afgeleid van het Griekse woord voor vier: tetra.

Google Doodle: 25 jaar Tetris

50 jarig bestaan legostenen 2008

Op 28 januari 2008 plaatste Google een aangepast logo ter ere van het 50 jarig bestaan van legostenen. Met de Doodle wordt er aandacht besteed aan het 50 jarig bestaan van de hedendaagse Legostenen die bestaan sinds 1958. "Het woord LEGO is afgeleid van het Deense zinsdeel leg godt, wat "speel goed" betekent. Later ontdekte de Lego Group dat "LEGO" in het Latijn ook kon worden geŽnterpreteerd als "ik stel samen", "ik verzamel" of "ik leer".", Op 7 juni 1968 werd het eerste Park geopend in Billund in Denemarken.

Google Doodle: 50 jarig bestaan legostenen