Google Logo's - Remembrance Day


In het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, AustraliŽ en in Canada bestaat Remembrance Day en in Frankrijk Armistice Day. In deze landen is deze dag gericht op het herdenken van de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien. In het Vereningd Koninkrijk vindt de plechtige herdenking plaats op de zondag die het dichtst in de buurt ligt van 11 november. Op zondag wordt 11.00 's ochtends twee minuten stilte in acht genomen en worden er kransen gelegd. De kransen bestaan traditiegetrouw uit klaprozen (poppies) van kunststof, deze zijn in de logo's verwerkt.

In de Verenigde Staten is deze dag bekend als Veterans Day, meer over deze dag plus de bijbehorende logo's gemaakt door Google lees je op deze pagina: Veterans Day.

Het laatste logo geplaatst door Google vanwege deze dag stamt uit 2009. Sinds dat moment wordt er geen logo meer geplaatst door Google op deze dag maar alleen een klaproos. Omdat dit geen echte logo's zijn staan deze allemaal apart op deze pagina.

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2009

Google Doodle: Remembrance Day

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2006

Google Doodle: Remembrance Day

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2005

Google Doodle: Remembrance Day

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2004

Google Doodle: Remembrance Day

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2003

Google Doodle: Remembrance Day

Verenigd Koninkrijk: Remembrance Day 2002

Google Doodle: Remembrance Day

Frankrijk: Armistice Day 2001

Google Doodle: Armistice Day