Google Logo's - Politiek


In een andere categorie zie je alle doodles die te maken hebben met verkiezingen, hieronder alle logo's die aan politiek gerelateerd zijn.

Fluwelen Revolutie (Tsjecho-Slowakije) - 17 november 2014

Met de term fluwelen revolutie wordt de politieke omwenteling aangeduid die zich in Tsjecho-Slowakije heeft voltrokken in het najaar van 1989. Hierbij werd het communistische regime omver geworpen zonder dat daarbij een militair ingrijpen aan te pas kwam.

Google Doodle: Fluwelen Revolutie (Tsjecho-Slowakije)

Eerste Maandagdemonstratie Leipzig - 4 september 2014

Google Doodle: Maandagdemonstraties

Baltische Weg - 23 augustus 2014

De Baltische Weg was een vreedzame demonstratie, die plaatsvond op 23 augustus 1989, tegelijkertijd in alle drie de Baltische landen: Estland, Letland en Litouwen. Ongeveer twee miljoen mensen vormden een menselijke keten van Tallinn via Riga naar Vilnius, een afstand van ca. 600 kilometer. Daarmee eisten de Esten, Letten en Litouwers onafhankelijkheid en protesteerden ze tegen het Molotov-Ribbentroppact, dat op die dag vijftig jaar geleden werd afgesloten.

Google Doodle: Baltische Weg

25 jaar vrije democratie Polen - 25 mei 2014

Google Doodle: Democratie Polen

"I Have a Dream" speech - 28 augustus 2013

Logo geplaatst op de homepage omdat het precies 50 jaar geleden was dat Martin Luther King in de Verenigde Staten zijn beroemde speech hield. Martin Luther King werd beroemd in de jaren vijftig en zestig dankzij zijn geweldloze verzet tegen de rassenscheiding in de Verenigde Staten, onder meer door een massademonstratie op 28 augustus 1963 en het boycotten van stadsbussen die blanken bevoordeelden.

Google Doodle: I Have a Dream speech

Interview President Obama - 24 januari 2012

Een aangepast logo op de videowebsite vanwege een interview op Google+ met Obama.

Google Doodle: Interview President Obama

SOPA - 18 januari 2012

Google protesteerde met het onderstaande logo tegen de controversiŽle Stop Online Piracy Act (afgekort SOPA), een Amerikaans wetsvoorstel.

Google Doodle: SOPA

Fox News/Google Debate - 8 september 2011

Doodle op YouTube vanwege de aankondiging van het politiek debat dat werd georganiseerd door Google in samenwerking met Fox News in de Verenigde Staten.

Google Doodle: Fox News/Google Debate

Interview Benjamin Netanyahu - 23 maart 2011

Speciaal logo vanwege de promotie van een interview met Benjamin Netanyahu.

Google Doodle: Benjamin Netanyahu

John F. Kennedy - 20 januari 2011

Onderstaand logo stond op de homepage van de Amerikaanse versie van de zoekmachine omdat Kennedy's inauguratie precies 50 jaar geleden was. John F. Kennedy was 22 januari 1961 tot en met 22 november 1963 president van de Verenigde Staten.

Google Doodle: John F. Kennedy

Slag bij Marathon - 31 oktober 2010

Doodle vanwege het feit dat 2500 jaar geleden de Slag bij Marathon plaatsvond. De Slag bij Marathon was de beslissende veldslag die de Eerste Perzische Oorlog eindigde en de eerste poging van de Perzen om de Griekse stadstaten bij het rijk te voegen.

Google Doodle: Happy Birthday

COMESA - 1 juli 2010

Logo om het bestaan van het Afrikaanse handelsblok COMESA te vieren.

Google Doodle: COMESA

Bondsrepubliek Duitsland 60 jaar 2009

Op 23 mei 2009 bestond de de Bondsrepubliek Duitsland en haar grondwet precies 60 jaar. Op 23 mei 1949 werd in het toenmalige West-Duitsland een nieuwe grondwet van kracht. Sinds de hereniging op 3 oktober 1990 geldt deze voor heel Duitsland. Ter ere hiervan stond er een Doodle op de homepage van Google Duitsland.

Google Doodle: Bondsrepubliek Duitsland / Grondwet