Google Logo's - Olympische Winterspelen 2014


Sotsji 2014

De Olympische Winterspelen van 2014 worden van 7 februari 2014 tot en met 23 februari 2014 gehouden in Sotsji, Rusland. De stad won de Winterspelen van 2014 ten koste Salzburg (Oostenrijk) en Pyeongchang (Zuid-Korea).

De Logo's die Google heeft geplaatst voor andere Olympische Spelen bekijk je hier.

Olympisch Handvest - 7 februari 2014

In plaats van een logo in het teken van de opening besloot Google om op de dag van de opening van de Olympische Spelen een statement te maken. Het bedrijf plaatste de onderstaande doodle bestaande uit de zeven kleuren van de bekende regenboogvlag met boven elke letter een sporter. Aanvullend op het kleurrijke logo werd er op de homepage onder het zoekveld de onderstaande tekst geplaatst afkomstig uit het Olympisch Handvest.

Het beoefenen van sport is een mensenrecht. Ieder individu moet de mogelijkheid hebben om sport te beoefenen, zonder discriminatie van welke aard dan ook en in de geest van de Olympische gedachte. Dit vereist wederzijds begrip in de geest van vriendschap, solidariteit en fair play. - Vertaald door Google op basis van het Olympisch Handvest.

Door op deze manier naar het Olympisch Handvest te verwijzen wilde Google protesteren tegen de mensenrechtensituatie in Rusland. Het logo werd geplaatst op elke homepage van de zoekmachine waaronder op de Russische homepage. Daarnaast besloot Google om het in tegenstelling tot voorgaande jaren bij het plaatsen van dit enkele logo te houden.

Tijdens de afgelopen edities van zowel de Olympische Zomerspelen als de Olympische Winterspelen plaatste Google elke dag een ander logo op de homepage. Zo werd er elke dag een andere sport uitgelicht. Met de Olympische Winterspelen in Sotsji heeft het bedrijf deze traditie helaas doorbroken. Alle logo's geplaatst door Google tijdens andere edities van de Olympische Spelen bekijk je hier. Het Olympische Handvest logo zie je hieronder.

Google Doodle: Olympische Winterspelen 2014

Toekenning Olympische Winterspelen 2014 - 6 juli 2007

Google plaatste op 6 juli 2007 een speciaal logo op de homepage van Google Rusland vanwege het feit dat het land de Olympische Winterspelen mocht gaan organiseren.

Google Doodle: Winterspelen 2010