Google Logo's - Natuur, Dier, Milieu


Hieronder logo's die op de een of andere manier te maken hebben met de natuur.

41-jarig jubileum van de ontdekking van Sri Pada - 9 januari 2016

Adam's Peak (Sinhala Sri Pada) is een 2243 meter hoge berg op Sri Lanka. Voor zowel het boeddhisme, het christendom, het hindoe´sme en de islam geldt de berg als heilig.

Google Doodle: 41-jarig jubileum van de ontdekking van Sri Pada

Lucy de Australopithecus - 24 november 2015

Australopithecus afarensis is een uitgestorven mensachtige van het geslacht Australopithecus uit het Plioceen van Oost-Afrika. Het is een van de oudste bekende mensachtigen. De eerste gevonden resten van deze soort werden ontdekt op 24 november 1974 door Donald Johanson, Yves Coppens en Tim White in de Afar-driehoek, Noord-EthiopiŰ. De ontdekkers vermoedden dat het een vrouw betrof en noemden het "Lucy", naar "Lucy in the Sky with Diamonds", een nummer van de Beatles dat tijdens de expeditie vaak werd gedraaid.

Google Doodle: Lucy de Australopithecus

Laagste temperatuur ooit in Canada gemeten - 3 februari 2014

Een logo omdat het 67 jaar geleden was dat de laagste temperatuur ooit werd gemeten in Canada, dit was bij de plaats Snag in Yukon. Het was toen 63 graden onder nul.

Google Doodle: Tuinhibiscus

Mugunghwa (Tuinhibiscus) - 8 augustus 2012

Logo in het teken van de Tuinhibiscus, de nationale bloem van Zuid-Korea. Het logo stond op de homepage van Zuid-Korea. De tuinhibiscus is een plant uit de kaasjeskruidfamilie.

Google Doodle: Tuinhibiscus

Orkut: Wereldmilieudag - 5 juni 2012

Speciaal logo van Orkut vanwege Wereldmilieudag, een dag uitgeroepen door de Verenigde Naties die jaarlijks valt op 5 juni.

Google Doodle: Wereldmilieudag

Watervallen van de Iguašu - 30 januari 2012

Doodle op de Braziliaanse homepage van Google vanwege de Watervallen van de Iguašu. De Watervallen vormen het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. Ze liggen op de grens tussen de Argentijnse provincie Misiones en de Braziliaanse staat Paranß.

Google Doodle: Watervallen van de Iguašu

Grootste sneeuwvlok ooit gemeten - 28 januari 2012

Het onderstaande logo werd geplaatst omdat het precies 125 jaar geleden was dat de grootste sneeuwvlok ooit werd gemeten, 38 bij 20 centimeter. Deze werd ontdekt door een veeboer in de Amerikaanse staat Montana op 28 januari 1887.

Wildebeest migratie - 2 augustus 2011

Speciale doodle op diverse homepages van de zoekmachine vanwege de wildebeest migratie. Het is een spektakel waarbij duizenden dieren migreren tussen natuurgebieden.

Google Doodle: Wildebeest migratie