Google Logo's - Het originele Google logo


Het kleurrijke logo van Google kent tegenwoordig iedereen. Aanvankelijk hadden oprichters Sergey Brin en Larry Page zelf een logo ontworpen voor de zoekmachine en zoals je hieronder ziet had deze variant zelfs nog een uitroepteken op het eind. Het uitroepteken werd toegevoegd om zoekmachine Yahoo min of meer na te doen. Yahoo had op dat moment, en tegenwoordig nog altijd, een uitroepteken in het logo.

Het originele Google Beta logo

Het originele Google logo

Het originele Google logo

Het originele Google logo

Larry en Sergey wilden echter graag een beter logo en zij kwamen hiervoor uit bij Ruth Kedar waarmee ze in contact kwamen door een gezamenlijke vriend op de Universiteit van Stanford. Kedar werd gevraagd om een aantal concepten te maken. Het logo moest uniek zijn en mocht verder niet lijken op de logo's van de andere zoekmachines die op dat moment bestonden zoals Yahoo, HotBot, Excite en Lycos.

"I had no idea at the time that Google would become as ubiquitous as it is today, or that their success would be of such magnitude," aldus Ruth Kedar.

Catull

Voor het logo werd gebruik gemaakt van het lettertype Catull, een commercieel schreeflettertype ontwikkeld in 1982 door Gustav Jaeger. Door het gebruik van Catull voor het logo is zodoende het lettertype bij veel mensen wereldwijd bekend geworden.

Concepten

In een interview dat Kedar had met het Amerikaanse magazine Wired werden een aantal concepten van het logo getoond voordat het definitieve logo was gemaakt. Je ziet in de onderstaande logo's langzaam hoe het definitieve logo (rechtsonder) tot stand kwam.

Het huidige Google logo

Logo van 1999 tot mei 2010

Onderstaand logo werd gebruikt tot begin mei 2010 als standaard logo.

Het huidige Google logo

Logo van mei 2010 tot september 2013

Het onderstaande logo verving het bovenstaande logo begin mei 2010 op de homepage vanwege de lancering van een nieuwe interface.

Google Doodle: Google Sitesearch

Logo tot september 2015

In september 2013 werd het onderstaande logo doorgevoerd tegelijk met een nieuwe navigatiebalk. Moderner en platter vergeleken met het oude logo.

Google Doodle: Google Sitesearch

Logo sinds september 2015

Op 1 september 2015 werd het onderstaande logo gepresenteerd. Gelijk qua kleuren maar met een geheel nieuw lettertype.

Google Doodle: Google Sitesearch