Google Logo's - Gebouwen en monumenten


Doodles ter ere van bepaalde gebouwen, monumenten en parken.

Astronomisch uurwerk van Praag - 9 oktober 2015

Logo in het teken van het astronomische uurwerk van Praag. Het uurwerk is een middeleeuws astronomisch uurwerk in het centrum van de hoofdstad van Tsjechië, bevestigd aan de zuidelijke muur van het Oudestadsraadhuis aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Op 9 oktober 2015 bestond het astronomische uurwerk 605 jaar.

Google Doodle: Astronomisch uurwerk van Praag

Monumen Nasional - 12 juli 2015

Het Monumen Nasional is een toren van 137 meter hoog in het centrum van Jakarta en symboliseert de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië. Het monument werd geopend op 12 juli 1975.

Google Doodle: Monumen Nasional

Aankomst Vrijheidsbeeld in de Verenigde Staten - 17 juni 2015

Logo in het teken van het Vrijheidsbeeld. Het logo werd geplaatst omdat het op 17 juni precies 130 jaar geleden was dat het beeld aankwam vanuit Frankrijk in de Verenigde Staten. Tijdens deze reis bestond het beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten. Het beeld werd in een tijdsbestek van 4 maanden weer in elkaar gezet op haar nieuwe voetstuk.

Google Doodle: Vrijheidsbeeld

Eiffeltoren - 31 maart 2015

De welbekende Eiffeltoren werd verwerkt in een logo vanwege het feit dat het op 31 maart 2015 precies 126 jaar geleden was dat de Eiffeltoren werd ingehuldigd.

Google Doodle: Eiffeltoren

Hermitage - 7 december 2014

Het onderstaande logo werd geplaatst op de homepage van Google Rusland vanwege het 250 jarig bestaan de Hermitage in Sint-Petersburg. Het museum is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld.

Google Doodle: Hermitage

Cinecittā - 28 april 2014

Logo in het teken van Cinecittā, een grote filmstudio gevestigd in Rome. Het was 27 april 1937 toen Cinecittā werd opgericht door Benito Mussolini, zijn zoon Vittorio en Luigi Freddi.

Google Doodle: Cinecittāt

Nationaal park Peak District - 17 april 2014

Op Google.co.uk werd het onderstaande logo geplaatst omdat het 63 jaar geleden was dat het park werd aangewezen als het eerste nationale park van het Verenigd Koninkrijk. Het Nationaal park Peak District is een heuvelrijk nationaal park in het noorden van Engeland. Meestal wordt het onderverdeeld in het noordelijke Dark Peak, waar vooral veel heidegebieden zijn en het zuidelijke White Peak, waar de meeste mensen wonen.

Google Doodle: Nationaal park Peak District

British Museum - 15 januari 2014

Logo in het teken van het British Museum, het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk te vinden in Great Russell Street in Londen. Het museum werd in 1753 geopend.

Google Doodle: British Museum

Yosemite National Park - 1 oktober 2013

Onderstaande logo werd geplaatst omdat het Yosemite National Park 123 jaar bestond.

Google Doodle: Yosemite National Park

Biblioteca Nacional de Chile - 19 augustus 2013

Logo in het teken van het 200-jarig bestaan van de nationale bibliotheek van Chili.

Google Doodle: Bibliotheek Chili

Fuji - 23 juni 2013

Logo op de Japanse homepage van Google vanwege het feit dat de vulkaan Fuji opgenomen werd op de werelderfgoedlijst van Unesco. De berg Fuji is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. De vulkaan slaapt sinds 1709. De top van de krater is te voet bereikbaar maar mag alleen in juli en augustus beklommen worden.

Google Doodle: Fuji

Nationaal Theater in Praag - 16 mei 2012

Logo in het teken van het Nationaal Theater in Praag omdat het theater 145 jaar bestond.

Google Doodle: Nationaal Theater in Praag

Seto-brug - 9 april 2012

Op de Japanse homepage van Google werd het onderstaande logo geplaatst in het teken van de Shimotsui-Seto Bridge. Het was 25 jaar geleden dat de brug werd geopend.

Google Doodle: Shimotsui-Seto Bridge

Aboe Simbel - 22 oktober 2012

Logo in het teken van Aboe Simbel, een archeologisch complex bestaande uit twee enorme stenen Egyptische tempels in het zuiden van Egypte op de westelijke oever van het Nassermeer. De twee tempels werden uit de rots gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr. om zijn Nubische buren onder de indruk te brengen en om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren. De tempel was zo gebouwd dat het zonlicht op twee dagen van het jaar via de ingang precies op drie van de vier in het heiligdom staande beelden viel.

Google Doodle: Aboe Simbel

Hartland Bridge - 4 juli 2012

Logo in het teken van de Hartland Bridge in Canada, dit is met 390 meter de langste overdekte brug ter wereld. Het logo werd geplaatst omdat de brug 111 jaar oud was.

Google Doodle: Hartland Bridge

Poesjkinmuseum - 31 mei 2012

Doodle in het teken van het Russische Poesjkinmuseum dat precies 100 jaar bestond.

Google Doodle: Poesjkinmuseum

Golden Gate Bridge - 27 mei 2012

Logo vanwege het 75-jarige bestaan van de beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco. De brug werd ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph B. Strauss.

Google Doodle: Golden Gate Bridge

Sydney Harbour Bridge - 19 maart 2012

Google plaatste het onderstaande logo op de homepage van Google Australië omdat het precies 80 jaar geleden was dat de Sydney Harbour Bridge werd geopend.

Google Doodle: Sydney Harbour Bridge

Biblioteca Nacional de Espaņa - 1 maart 2012

Doodle op de homepage van de Spaanse homepage van Google in het teken van de Biblioteca Nacional de Espaņa, de nationale bibliotheek van Spanje. Het was op 1 maart precies 300 jaar geleden dat de bibliotheek werd geopend. De bibliotheek is gehuisvest in een neo-klassiek gebouw aan de Paseo de Recoletos.

Google Doodle: Biblioteca Nacional de Espaņa

Basiliuskathedraal - 12 juli 2011

Logo in het teken van de Basiliuskathedraal in Moskou, de belangrijkste blikvanger van het Rode Plein. De bouw begon in 1555 in opdracht van Ivan IV, ook bekend als Ivan de Verschrikkelijke ter ere van de overwinning op de Tataren in de stad Kazan.

Google Doodle: Basiliuskathedraal

Rotswandschilderingen Grot van Lascaux - 12 september 2010

De doodle werd geplaatst op de homepage van Google Frankrijk vanwege het feit dat 70 jaar geleden in een grot een groot aantal rotswandschilderingen werden ontdekt. Deskundigen dateren de oudste rotsschilderingen uit deze Grot van Lascaux op 15.000, de jongste op 10.000 v.Chr. Lascaux is een plaats in de vallei van de Vézčre.

Google Doodle: Grot van Lascaux

Azteekse Kalendersteen of zonneschijf - 17 december 2009

De homepage van Google Mexcio werd op 17 december voorzien van een logo in het teken van de Azteekse Kalendersteen. De steen werd in 1790 opgevragen in Mexico-stad. Het gaat om een schijf van basalt met een gewicht van 24 ton en een doorsnede van 3,6 meter.

Google Doodle: Azteekse Kalendersteen

Acropolis-museum - 20 juni 2009

Op de homepage van Google Griekenland stond een speciaal logo in het teken van de opening van het nieuwe Acropolis-museum in Athene.

Google Doodle: Acropolis-museum

Yokohama 2 juni 2009

Een Japanse Doodle in het teken van de haven van Yokohama. Het was precies 150 jaar geleden dat de haven werd geopend.

Google Doodle: Yokohama

Big Ben 31 mei 2009

Een Doodle in het teken van de Big Ben. Big Ben is de naam van de grote slagklok die in de toren (Saint Stephan's tower) van het Palace of Westminster in Londen hangt. De wereldberoemde klok werd geënstalleerd in 1858 en bestond dus in 2009 150 jaar.

Google Doodle: Big Ben

Royal Botanic Gardens, Kew 5 mei 2009

Doodle in het teken van van het 250-jarig bestaan van Kew Gardens, een botanische tuin in het Verenigd Koninkrijk.

Google Doodle: Royal Botanic Gardens, Kew 2009

Deltawerken - 22 oktober 2008

De Deltawerken zijn in Nederland een verdedigingssysteem tegen hoogwater uit zee voor de provincies Zeeland en zuidelijk Zuid-Holland.

Google Doodle: Deltawerken

35 jaar Sydney Opera House - 20 oktober 2008, opening 20 oktober 1973

Het Opera House bestond op 20 oktober 35 jaar nadat het officieel werd geopend in 1973 door koningin Elizabeth II.

Google Doodle: Sydney Opera House

Atomium - België 17 april 2008

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het betreft een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter.

Google Doodle: Atomium België