Google Logo's - Geanimeerde logo's


Nu plaatst Google sinds 1999 aangepaste logo's op de homepage van de zoekmachine maar deze waren in eerste instantie allemaal statisch. Tot begin 2010 toen Google besloot om voor het eerst een animatie te verwerken in een logo. Dit ging op dat moment om een doodle in het teken van de geboortedag van Isaac Newton waarvan hieronder een kopie. Op het moment dat de homepage werd bezocht viel er een appel van de boom.

Klik op het logo om de appel te laten vallen.

Andere logo's

De doodle met appel was de aftrap voor meer geanimeerde doodles en deze was eigenlijk nog vrij simpel vergeleken sommige andere logo's die later werden geplaatst.

Zo besloot Google al een paar maanden later om het spel Pac-Man op de homepage te plaatsen dat ook daadwerkelijk gespeeld kon worden. Dit was een groot succes en het logo stond in totaal 48 uur op de homepage. Er zijn inmiddels al veel geanimeerde logo's geplaatst die ook allemaal hier op de website terug te vinden zijn, in alle gevallen gaat het om werkende kopieŽn. Hieronder links naar een aantal van deze bijzondere logo's.