Google Logo's - Verjaardagen: Filosofen


Google heeft met regelmaat aangepaste logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles ter ere van diverse filosofen.

Hannah Arendt - 14 oktober 2014

Hannah Arendt was een Duits-Amerikaans-joodse filosofe en politiek denker, die zich onder andere heeft verdiept in de vragen die samenhangen met totalitaire politieke systemen.

Google Doodle: Hannah Arendt

Francisco Giner de los Ríos - 11 oktober 2014

Francisco Giner de los Ríos was een Spaanse filosoof en intellectueel, geboren op 10 oktober 1839 in Ronda.

Google Doodle: Francisco Giner de los Ríos

Averroes - 14 april 2014

Averroes, geboren in Córdoba in 1126 was een islamitische jurist, arts en filosoof. Van de islamitische geleerden was hij de grootste kenner van de filosofie van Aristoteles.

Google Doodle: Averroes

Albert Camus - 7 november 2013

Albert Camus was een Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken. Hij ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Google Doodle: Albert Camus

Friedrich Nietzsche - 15 oktober 2013

Friedrich Wilhelm Nietzsche was een beroemde en invloedrijke Duitse filosoof, dichter en filoloog. Nietzsche werd geboren op 15 oktober 1844 in Röcken, Duitsland.

Google Doodle: Friedrich Nietzsche

Søren Kierkegaard - 5 mei 2013

Søren Aabye Kierkegaard werd geboren op 5 mei 1813 in Kopenhagen en was een 19e-eeuwse Deense theoloog en filosoof. Hij noemde zichzelf een antifilosoof en een religieus schrijver en wordt algemeen gezien als de eerste existentialistische filosoof.

Google Doodle: Søren Kierkegaard

Arthur Schopenhauer - 22 februari 2013

Arthur Schopenhauer was een Duits filosoof die een uitgesproken pessimistische wereldbeschouwing formuleerde. Het logo werd geplaatst op de Duitse homepage.

Google Doodle: Arthur Schopenhauer

Nasir al-Din al-Toesi - 18 februari 2013

Nasir al-Din al-Toesi was een Perzisch filosoof en wetenschapper. Toesi is vernoemd naar zijn geboorteplaats Toes in de streek Khorasan in wat nu Iran is.

Google Doodle: Nasir al-Din al-Toesi

Hryhoriy Skovoroda - 3 december 2012

Logo in het teken van de Russische filosoof Hryhorii Skovorodas. Skovorodas werd geboren op 3 december 1722 en was tevens dichter, leraar en componist.

Google Doodle: Hryhorii Skovorodas

Ibn Khaldun - 27 mei 2011

Doodle in het teken van Ibn Khaldun, een Arabische geschiedfilosoof, islamtheoreticus, econoom, sociaal wetenschapper en historicus.

Google Doodle: Ibn Khaldun

Jan Amos Comenius - 28 maart 2010

Jan Amos Komenskë, gelatiniseerd als Jan Amos Comenius was een Tsjechisch filosoof, theoloog en pedagoog. Hij overleed op 78-jarige leeftijd in Amsterdam.

Google Doodle: Jan Amos Comenius

Confucius - 27 september 2009

Confucius was een beroemd denker en sociaal filosoof uit het oude China, ver voor de vorming van het Chinese keizerrijk. Zijn filosofie legde de nadruk op de persoonlijke en bestuurlijke moraal, orde, en respect voor de meerdere, en won vooral aan populariteit door de krachtige traditionele Chinese stellingnames. In het logo is een tekst opgenomen wat vertaald betekent: "Is het niet mooi om vrienden te hebben die van ver komen?".

Google Doodle: Confucius

Nasreddin Hoca - Turkije 8 juli 2008

Nasreddin Hodja was een Islamgeestelijke uit de middeleeuwen. Hij was ook filosoof en staat in de hele Islamitisch wereld bekend om zijn verhalen en anekdoten.

Google Doodle: Nasreddin Hoca