Google Logo's - Film, TV en Radio


Hieronder Doodles van Google en ook van YouTube die in het teken stonden van film, televisie en Radio. Denk aan kinderseries, animatieseries, bioscopen en radioprogramma's.

Kabaret Starszych Panůw - 16 oktober 2015

Logo in het teken van het Poolse programma Kabaret Starszych Panůw. Het was op 16 oktober precies 57 jaar geleden dat de eerste aflevering van het cabaretprogramma werd uitgezonden op de Poolse televisie.

Google Doodle: Casimir

Radio-Gymnastiek Japan - 1 november 2014

Google maakte de onderstaande video en plaatste deze op de Japanse homepage van de zoekmachine. Het was namelijk precies 86 jaar geleden dat het eerste radio-gymnastiek programma werd uitgezonden op de Japanse radio. Speciaal om de video voor het logo te kunnen maken huurde Google een aantal acteurs in.

Casimir - 16 september 2014

Het onderstaande geanimeerde logo staat in het teken van Casimir de dinosaurus en werd geplaatst op de Franse homepage van Google. Casimir maakte zijn opwachting op 16 september 2014 precies 40 jaar geleden in de beroemde Franse cartoon l'őle aux enfants.

Google Doodle: Casimir

Robot Taekwon V - 24 juli 2014

Logo vanwege de eerste Zuid-Koreaanse animatiefilm die op 24 juli 1976 werd gemaakt. De film werd geregiseerd door Kim Cheong-gi.

Google Doodle: Robot Taekwon V

Nezha Conquers the Dragon King - 30 mei 2014

Geanimeerd logo in het teken van de eerste Chinese animatiefilm. De film met als titel Nezha Conquers the Dragon King werd op 30 mei 2014 precies 35 jaar geleden uitgebracht. Beweeg over het logo heen met de muis om de animatie te bekijken.

Doctor Who - 23 november 2013

Interactief spel in het teken van de Britse sciencefictionserie over de tijdreiziger, Doctor Who. De BBC zond deze serie van 1963 tot 1989 uit en hiermee was het de langstlopende sciencefictionserie. Google plaatste het onderstaande spel de vijftigste verjaardag van de serie te vieren. In de doodle is het de bedoeling dat je de zes gestolen letters van Google weer terug weet te vinden door de vijf verschillende levels in het logo uit te spelen.

Dooly the Little Dinosaur - 22 april 2013

Op de homepage van Google Zuid-Korea werd het onderstaande logo geplaatst in het teken van Dooly the Little Dinosaur, een animatiefilm die werd gemaakt in 1983.

Google Doodle: Dooly the Little Dinosaur

Bonne nuit les petits - 12 december 2012

Een Franse doodle in het teken van Bonne nuit les petits, een serie waarvan de eerste aflevering op 10 december 1962 werd uitgezonden. De serie liep tot 1997.

Google Doodle: Bonne nuit les petits

Star Trek: The Original Series - 8 september 2012

Google maakt het onderstaande interactieve logo vanwege het 46-jarig bestaan van Star Trek: The Original Series, bedacht door Gene Roddenberry. De serie was te zien van 8 september 1966 tot en met 2 september 1969 en in totaal werden er 80 afleveringen gemaakt waarvan er 79 zijn uitgezonden. Met de doodle kun je een heus avontuur beleven.

In het logo zie je James Tiberius Kirk, Spock (live long and prosper), Montgomery Scott (Beam me up, Scotty), Lieutenant Hikaru Sulu, Leonard McCoy en achter Kirk staat Nyota Uhura waarop je ook kunt klikken. Door op het console te klikken hoor je allerlei geluiden maar het spannende gedeelte van de doodle vind je door op de deuren te klikken. Je komt dan direct terecht in de ruimte met de bekende transporter uit de serie. Met het apparaat kun je dan naar een andere planeet worden geteleporteerd waar je het op moet gaan nemen tegen een buitenaards wezen. Daarna keer je terug naar de U.S.S. Enterprise NCC-1701 die ook even in beeld komt evenals het logo van Google in Star Trek stijl.

Let op dat het logo alleen werkt in Google Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer 9 of hoger. In Internet Explorer 8 en 7 werkt de doodle niet. Hieronder een werkende kopie.

The Wan Brothers, "The Monkey King" - 18 januari 2012

Geanimeerd logo van Google die in het teken staat van de gebroeders Wan Guchan en Wan Laiming, bekend als de "The Wan Brothers" die op 18 januari precies 112 jaar geleden werden geboren in China. Wan Laiming en Wan Guchan waren samen met hun twee broers Wan Chaochen en Wan Dihuan de eerste animatiefilmmakers in China.

Een werkende kopie van het logo bekijk je hieronder.

Alam Ara - 14 maart 2011

Doodle in het teken van de film Alam Ara. De film kwam uit in 1931 en was de eerste Bollywood film met geluid.

Google Doodle: Alam Ara

Die Sendung mit der Maus - 7 maart 2011

Google Duitsland stond op 7 maart in het teken van Die Sendung mit der Maus, een kinderprogramma op de Duitse televisie. De eerste aflevering werd uitgezonden op 10 maart 1971. Vermakelijke filmpjes worden afgewisseld door leerzame filmpjes.

Google Doodle: Die Sendung mit der Maus

Vitinho - 2 februari 2011

Doodle op de homepage van Google Portugal in het teken van de tekenfilm Vitinho.

Google Doodle: Vitinho

VecernŪcek - 2 januari 2011

De eerste doodle in 2011 was ter ere van VecernŪcek en stond op de homepage van Google TsjechiŽ. VecernŪcek is een televisieprogramma voor kinderen in TsjechiŽ.

Google Doodle: VecernŪcek

De Flintstones - 30 september 2010

Google vierde de verjaardag van De Flintstones met onderstaand logo. Het was precies 50 jaar geleden dat de Amerikaanse animatieserie met Fred Flintstone in de hoofdrol van start ging. De serie wordt gezien als de een van de succesvolste animatieseries aller tijden en is gecreŽerd door het duo Hanna-Barbera. In totaal draaide de serie zes seizoenen, van 1960 tot 1966, op de Amerikaanse televisiezender ABC.

In het logo zijn alle hoofdpersonen verwerkt. Fred, Wilma en Pebbles Flintstone, het huisdier van Fred en Wilma, Dino en natuurlijk Barney, Betty en Bamm-Bamm Rubble.

Het logo werd gemaakt door Doodler Mike Dutton

Google Doodle: Flintstones

YouTube Elmo - 24 september 2010

Logo met daarin Elmo van Sesamstraat verwerkt. Het logo linkte naar het YouTube kanaal van Sesamstraat waarop een speciaal interview te bekijken was met Elmo.

Google Doodle: YouTube Elmo

YouTube Life in Day - 24 juli 2010

In 2010 begon YouTube met een filmexperiment genaamd Life in a Day. Alle gebruikers werden opgeroepen om op 24 juli 2010 een moment uit hun leven van die dag op film vast te leggen met als doel om een volledig door gebruikers samengestelde, op ťťn dag geschoten, documentaire te maken. Hiervoor werd samengewerkt met de twee filmmakers Ridley Scott en Kevin Macdonald. Met logo's werd afgeteld naar 24 juli.

Er werden twee varianten gebruikt.

Google Doodle: YouTube Life in Day Google Doodle: YouTube Life in Day
Google Doodle: YouTube Life in Day Google Doodle: YouTube Life in Day
Google Doodle: YouTube Life in Day Google Doodle: YouTube Life in Day
Google Doodle: YouTube Life in Day Google Doodle: YouTube Life in Day

Sesamstraat - 4 tot en met 10 november 2009

In 2009 plaatste Google van 4 tot en met 10 november elke dag een ander logo in het teken van Sesamstraat. Op 10 november 1969 werd in Amerika de eerste aflevering van Sesame Street uitgezonden. Een educatief programma dat kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand wilde afhelpen.

Op 11 juni 1972 werd er als proef een aflevering van de Amerikaanse versie in Nederland uitgezonden, voorzien van commentaar door onder andere Dick Bruna en Thijs Chanowski. In 1974 maakte de Vara een proefaflevering van de Nederlandse versie met als werktitel Sesamplein, echter dit ging niet door omdat de NOS en de BRT besloten hadden het programma samen te maken. De Nederlandse bewerking van de kinderserie met onder andere Pino, Tommie en Ieniemienie werd geintroduceerd op 4 januari 1976.

Sesamstraat wordt dus in vele landen uitgezonden en per land verschillen de karakters. Zo heeft de Amerikaanse serie een gele Pino en in Nederland is Pino, zoals bekend blauw. Pino heeft eveneens in andere landen andere namen zoals Boombah en Abelardo Montoya. Google plaatste daarom verschillende logo's op de diverse lokale homepages.

Finale logo

10 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Japan

Google Doodle: Sesamstraat

Graaf Tel (Count Von Count)

9 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Amerika

Google Doodle: Sesamstraat

Elmo

8 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Spanje

Google Doodle: Sesamstraat

Oscar Mopperkont

7 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Frankrijk

Google Doodle: Sesamstraat

Bert en Ernie

6 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Korea

Google Doodle: Sesamstraat

Cookie Monster

5 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google AustraliŽ en Google Japan

Google Doodle: Sesamstraat

Inie-Minie

4 november 2009 - Google Nederland

Google Doodle: Sesamstraat

Boombah

4 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google India

Google Doodle: Sesamstraat

Big Bird

4 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Frankrijk en Google Spanje

Google Doodle: Sesamstraat

Abelardo Montoya

4 november 2009 - Google Mexico

Google Doodle: Sesamstraat

Abigail

4 november 2009 - Google IsraŽl

Google Doodle: Sesamstraat

Kami

4 november 2009 - Google Zuid-Afrika

Google Doodle: Sesamstraat

IETV IsraŽl - 4 november 2009

Doodle in het teken van de eerste televisieuitzending in IsraŽl. Er werd voor het eerst uitgezonden op 24 maart 1966 door IETV (Israeli Educational Television) het eerste televisiestation van IsraŽl.

Google Doodle: Wallace Gromit

Wallace & Gromit - 4 november 2009

Op Google.co.uk een logo in het teken van Wallace & Gromit. Dit zijn animatiefiguren van de Britse filmmaker Nick Park uit de studio van Aardman Animations. In Nederland werden een aantal Wallace & Gromit-films in december 2004 door de VPRO uitgezonden.

Google Doodle: Wallace Gromit

YouTube: Eind analoge televisie VS - 12 juni 2009

Een geanimeerd logo op de Amerikaanse homepage van YouTube in het teken van het einde van het analoge televisietijdperk.

Google Doodle: YouTube: Eind analoge televisie

Finos Films - Griekenland 1 september 2008

Doodle in het teken van het Griekse filmproductiebedrijf Finos Film.

Google Doodle: Finos Films Griekenland

Cine en EspaŽa - 15 mei 2008

Doodle in het teken van de Spaanse Cinema. Het was op dat moment 112 jaar geleden dat de eerste film werd uitgebracht in Spanje.

Google Doodle: Cine en EspaŽa

Het logo werd later aangepast, het verschil zit hem in de schaduw van de projector.

Google Doodle: Cine en EspaŽa