Hieronder Doodles van Google en ook van YouTube die in het teken stonden van film, televisie en Radio. Denk aan kinderseries, animatieseries, bioscopen en radioprogramma's.
Logo in het teken van het Poolse programma Kabaret Starszych Panów. Het was op 16 oktober precies 57 jaar geleden dat de eerste aflevering van het cabaretprogramma werd uitgezonden op de Poolse televisie.
Google maakte de onderstaande video en plaatste deze op de Japanse homepage van de zoekmachine. Het was namelijk precies 86 jaar geleden dat het eerste radio-gymnastiek programma werd uitgezonden op de Japanse radio. Speciaal om de video voor het logo te kunnen maken huurde Google een aantal acteurs in.
Het onderstaande geanimeerde logo staat in het teken van Casimir de dinosaurus en werd geplaatst op de Franse homepage van Google. Casimir maakte zijn opwachting op 16 september 2014 precies 40 jaar geleden in de beroemde Franse cartoon l'Île aux enfants.
Logo vanwege de eerste Zuid-Koreaanse animatiefilm die op 24 juli 1976 werd gemaakt. De film werd geregiseerd door Kim Cheong-gi.
Geanimeerd logo in het teken van de eerste Chinese animatiefilm. De film met als titel Nezha Conquers the Dragon King werd op 30 mei 2014 precies 35 jaar geleden uitgebracht. Beweeg over het logo heen met de muis om de animatie te bekijken.
Interactief spel in het teken van de Britse sciencefictionserie over de tijdreiziger, Doctor Who. De BBC zond deze serie van 1963 tot 1989 uit en hiermee was het de langstlopende sciencefictionserie. Google plaatste het onderstaande spel de vijftigste verjaardag van de serie te vieren. In de doodle is het de bedoeling dat je de zes gestolen letters van Google weer terug weet te vinden door de vijf verschillende levels in het logo uit te spelen.
Op de homepage van Google Zuid-Korea werd het onderstaande logo geplaatst in het teken van Dooly the Little Dinosaur, een animatiefilm die werd gemaakt in 1983.
Een Franse doodle in het teken van Bonne nuit les petits, een serie waarvan de eerste aflevering op 10 december 1962 werd uitgezonden. De serie liep tot 1997.
Google maakt het onderstaande interactieve logo vanwege het 46-jarig bestaan van Star Trek: The Original Series, bedacht door Gene Roddenberry. De serie was te zien van 8 september 1966 tot en met 2 september 1969 en in totaal werden er 80 afleveringen gemaakt waarvan er 79 zijn uitgezonden. Met de doodle kun je een heus avontuur beleven.
In het logo zie je James Tiberius Kirk, Spock (live long and prosper), Montgomery Scott (Beam me up, Scotty), Lieutenant Hikaru Sulu, Leonard McCoy en achter Kirk staat Nyota Uhura waarop je ook kunt klikken. Door op het console te klikken hoor je allerlei geluiden maar het spannende gedeelte van de doodle vind je door op de deuren te klikken. Je komt dan direct terecht in de ruimte met de bekende transporter uit de serie. Met het apparaat kun je dan naar een andere planeet worden geteleporteerd waar je het op moet gaan nemen tegen een buitenaards wezen. Daarna keer je terug naar de U.S.S. Enterprise NCC-1701 die ook even in beeld komt evenals het logo van Google in Star Trek stijl.
Let op dat het logo alleen werkt in Google Chrome, Firefox, Opera en Internet Explorer 9 of hoger. In Internet Explorer 8 en 7 werkt de doodle niet. Hieronder een werkende kopie.
Geanimeerd logo van Google die in het teken staat van de gebroeders Wan Guchan en Wan Laiming, bekend als de "The Wan Brothers" die op 18 januari precies 112 jaar geleden werden geboren in China. Wan Laiming en Wan Guchan waren samen met hun twee broers Wan Chaochen en Wan Dihuan de eerste animatiefilmmakers in China.
Een werkende kopie van het logo bekijk je hieronder.
Doodle in het teken van de film Alam Ara. De film kwam uit in 1931 en was de eerste Bollywood film met geluid.
Google Duitsland stond op 7 maart in het teken van Die Sendung mit der Maus, een kinderprogramma op de Duitse televisie. De eerste aflevering werd uitgezonden op 10 maart 1971. Vermakelijke filmpjes worden afgewisseld door leerzame filmpjes.
Doodle op de homepage van Google Portugal in het teken van de tekenfilm Vitinho.
De eerste doodle in 2011 was ter ere van Vecernícek en stond op de homepage van Google Tsjechië. Vecernícek is een televisieprogramma voor kinderen in Tsjechië.
Google vierde de verjaardag van De Flintstones met onderstaand logo. Het was precies 50 jaar geleden dat de Amerikaanse animatieserie met Fred Flintstone in de hoofdrol van start ging. De serie wordt gezien als de een van de succesvolste animatieseries aller tijden en is gecreëerd door het duo Hanna-Barbera. In totaal draaide de serie zes seizoenen, van 1960 tot 1966, op de Amerikaanse televisiezender ABC.
In het logo zijn alle hoofdpersonen verwerkt. Fred, Wilma en Pebbles Flintstone, het huisdier van Fred en Wilma, Dino en natuurlijk Barney, Betty en Bamm-Bamm Rubble.
Het logo werd gemaakt door Doodler Mike Dutton
Logo met daarin Elmo van Sesamstraat verwerkt. Het logo linkte naar het YouTube kanaal van Sesamstraat waarop een speciaal interview te bekijken was met Elmo.
In 2010 begon YouTube met een filmexperiment genaamd Life in a Day. Alle gebruikers werden opgeroepen om op 24 juli 2010 een moment uit hun leven van die dag op film vast te leggen met als doel om een volledig door gebruikers samengestelde, op één dag geschoten, documentaire te maken. Hiervoor werd samengewerkt met de twee filmmakers Ridley Scott en Kevin Macdonald. Met logo's werd afgeteld naar 24 juli.
Er werden twee varianten gebruikt.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
In 2009 plaatste Google van 4 tot en met 10 november elke dag een ander logo in het teken van Sesamstraat. Op 10 november 1969 werd in Amerika de eerste aflevering van Sesame Street uitgezonden. Een educatief programma dat kinderen in achterstandswijken spelenderwijs van hun leerachterstand wilde afhelpen.
Op 11 juni 1972 werd er als proef een aflevering van de Amerikaanse versie in Nederland uitgezonden, voorzien van commentaar door onder andere Dick Bruna en Thijs Chanowski. In 1974 maakte de Vara een proefaflevering van de Nederlandse versie met als werktitel Sesamplein, echter dit ging niet door omdat de NOS en de BRT besloten hadden het programma samen te maken. De Nederlandse bewerking van de kinderserie met onder andere Pino, Tommie en Ieniemienie werd geintroduceerd op 4 januari 1976.
Sesamstraat wordt dus in vele landen uitgezonden en per land verschillen de karakters. Zo heeft de Amerikaanse serie een gele Pino en in Nederland is Pino, zoals bekend blauw. Pino heeft eveneens in andere landen andere namen zoals Boombah en Abelardo Montoya. Google plaatste daarom verschillende logo's op de diverse lokale homepages.
10 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Japan
9 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Amerika
8 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Spanje
7 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Frankrijk
6 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Nederland en Google Korea
5 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Australië en Google Japan
4 november 2009 - Google Nederland
4 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google India
4 november 2009 - Meerdere homepages o.a: Google Frankrijk en Google Spanje
4 november 2009 - Google Mexico
4 november 2009 - Google Israël
4 november 2009 - Google Zuid-Afrika
Doodle in het teken van de eerste televisieuitzending in Israël. Er werd voor het eerst uitgezonden op 24 maart 1966 door IETV (Israeli Educational Television) het eerste televisiestation van Israël.
Op Google.co.uk een logo in het teken van Wallace & Gromit. Dit zijn animatiefiguren van de Britse filmmaker Nick Park uit de studio van Aardman Animations. In Nederland werden een aantal Wallace & Gromit-films in december 2004 door de VPRO uitgezonden.
Een geanimeerd logo op de Amerikaanse homepage van YouTube in het teken van het einde van het analoge televisietijdperk.
Doodle in het teken van het Griekse filmproductiebedrijf Finos Film.
Doodle in het teken van de Spaanse Cinema. Het was op dat moment 112 jaar geleden dat de eerste film werd uitgebracht in Spanje.
Het logo werd later aangepast, het verschil zit hem in de schaduw van de projector.