Google Logo's - Eten en drinken


In de afgelopen jaren werden er zelfs enkele logo's geplaatst gerelateerd aan Eten en Drinken.

Frans Stokbrood - 13 september 2015

Op 13 september 2015 was het 22 jaar geleden dat het Franse stokbrood een certificaat van echtheid kreeg.

Google Doodle: Stokbrood

Start aspergeseizoen - 15 april 2011

Het onderstaande logo werd geplaatst op de homepage van Google Duitsland vanwege de start van het aspergeseizoen in het land. In Nederland wordt volgens traditie het aspergeseizoen altijd geopend op de tweede donderdag van april.

Het seizoen in Nederland duurt slechts twee maanden. Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni. Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er energie wordt opgedaan voor het volgende jaar.

Google Doodle: Start aspergeseizoen

Sundae ijsje - 3 april 2011

Dit was de eerste keer dat Google een logo plaatste ter ere van een dessert. Een Sundae is een dessert dat bestaat uit ijs overgoten met een saus, bijvoorbeeld chocoladesaus of aardbeiensaus met daarbovenop eventueel slagroom.

Er gaan een aantal verhalen rond over de oorsprong van het dessert. De inwoners van de stad Two Rivers in de staat Wisconsin claimen dat het ijs daar is uitgevonden in 1881. Toen zou Edward C. Berners, eigenaar van Berners' Soda Fountain een ijsje met chocoladesaus hebben bedacht die hij aanvankelijk alleen op zondag verkocht.

Ondertussen claimen de inwoners van Ithaca, een plaats in de staat New York dat het ijs daar is uitgevonden door Chester Platt. Hij maakte 119 jaar geleden op zondag 3 april 1892 een dessert en gaf het de naam Cherry Sunday, ijs overgoten met kersensaus.

Wat de echte oorsprong ook is, Google ondersteunt in ieder geval de inwoners van Ithaca.

Google Doodle: Ice Cream Sundae