Google Logo's - Het mysterie van de Triforce (Easter Eggs)


Google Doodle: Easter egg In verschillende producten van Google zitten zogenaamde Easter Eggs verstopt. Easter Eggs is de benaming voor kleine grappen die verborgen worden in een programma door de ontwikkelaars. Een overzicht van verstopte grappen in allerlei producten van Google bekijk je hier. Een aantal jaar geleden werden er echter ook Easter Eggs verstopt in de doodles van Google waarover op deze pagina meer.

Triforce

In verschillende gemaakte Doodles sinds april 2007 waarvan op deze pagina een volledig overzicht zat een symbool verstopt, sterk lijkend op een zogenaamde Triforce, letterlijk de Driekracht. De Triforce is afkomstig uit het The Legend of Zelda voor de Nintendo NES. Een voorbeeld van een verstopte Triforce hieronder in het logo geplaatst voor Halloween.

Google Doodle: Easter egg example

Wikipedia bevat de volgende uitleg over de Driekracht: "Volgens een legende waar beide The Great Deku Tree en Zelda uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time over praten, waren er drie godinnen die Hyrule schiepen. Nayru schiep de hemel, Din schiep de aarde en Farore schiep het leven. Toen hun taak volbracht was, vertrokken zij naar de hemel, en op die plek bleef de triforce achter. Dit waren drie gouden driehoeken die samen n grote driehoek vormen. Elk van die driehoeken had een eigen kracht: moed, kracht en wijsheid. Iemand die de Triforce aan zou raken, zou de goden aan zijn kant kunnen krijgen..."

Google

Echter nadat het steeds meer ging opvallen dat deze Triforce verstopt zat in diverse logo's besloot Google op een gegeven moment met terugwerkende kracht deze verborgen handtekeningen uit de originele logo's te halen. De exacte reden achter het verwijderen van de symbolen is nooit duidelijk geworden maar de Triforce zal niet meer terugkeren.

Susie Sahim

De Triforce wees in ieder geval in de richting van illustrator en webdesigner Susie Sahim, medewerkster van Google. Zij is onderdeel van een kleine vaste groep tekenaars verantwoordelijk voor de diverse Doodles die op de homepages van Google verschijnen. Zij gebruikte waarschijnlijk de Triforce als een verborgen handtekening in haar werk.

De reden dat de Triforce werd gelinkt aan Susie was omdat zij een grote fan van Zelda bleek te zijn. Dit bleek onder andere uit de profielfoto op Twitter waarin Link de hoofdpersonage van het spel Zelda was te zien en op haar persoonlijke website stonden diverse foto's waarop ze verkleed als Link stond. Verder kon je op het moment dat je op Google Maps het hoofdkantoor van Google vanaf straatniveau ging bekijken een groep medewerkers van Google zien die speciaal geposeerd hadden voor de Street View auto. In deze groep medewerkers was Susie Sahim ook te zien, wederom verkleed als "Link".

Google Doodle: Easter egg

Als laatste was Susie Sahim ook verantwoordelijk voor de achtergrondafbeelding van de Blog van CADIE, eveneens met een Triforce waarvan ook hieronder een afbeelding. CADIE was een kunstmatige intelligentie, de 1 april grap van Google in 2009. Susie zelf wilde verder niet reageren op het verhaal en gaf aan contact op te nemen met Google. In een korte en vrij cryptische reactie van Google zat eveneens een kleine verwijzing naar Link.

De Triforce Doodles

Nadat wij dit ontdekt hadden verscheen dit artikel op de op dat moment bekende Blogoscoped.com en enkele andere sites met als uiteindelijk gevolg dat Google het symbool uit alle logo's haalde. Hieronder een overzicht van alle logo's met een Triforce.

Verjaardag Nikola Tesla - 10 juli 2009

Google Doodle: Easter egg

Earth Day - 22 april 2009

Google Doodle: Easter egg

Verjaardag Christiaan Huygens - 16 april 2009

Google Doodle: Easter egg

Internationale Vrouwendag - 8 maart 2009

Google Doodle: Easter egg

Perzisch Nieuwjaar 2009

Google Doodle: Easter egg

Braziliaans carnaval 2009

Google Doodle: Easter egg

Thanksgiving 2008

Google Doodle: Easter egg

Halloween - 31 oktober 2008

In het Halloween logo werd de triforce vermoedelijk later toegevoegd of juist weer verwijderd. Dit gebeurde voordat Google de triforce verwijderde bijna een jaar later.

Google Doodle: Easter egg

Boomplantdag - 20 oktober 2008

Google Doodle: Easter egg

Vijfde Republiek - Frankrijk 4 oktober 2008

Google Doodle: Easter egg

Midherfstfestival / Chuseok 2008

Google Doodle: Easter egg

Olympische Zomerspelen 2008

Google Doodle: Easter egg

Bestorming van de Bastille 2008 - Frankrijk 14 juli 2008

Google Doodle: Easter egg

Earth Day 2008 - 22 april 2008

Google Doodle: Easter egg

CADIE 2009 - 1 april 2009

De Triforce verscheen zogezegd ook op de blog van CADIE. CADIE, 1 april 2009.

Google Doodle: Easter egg