Google Logo's - Diversen


Op de andere pagina's Doodles over meerdere jaren verspreid, hieronder de overige Doodles die om diverse redenen op de voorpagina van Google verschenen.

Erkenning letter ë Rusland - 29 november 2015

Erkenning letter ë in Rusland.

Google Doodle: Erkenning letter ë Rusland

Russisch Geografisch Genootschap - 18 augustus 2015

Logo in het teken van het Russisch Geografisch Genootschap dat op 18 augustus 2015 precies 170 jaar geleden werd opgericht. Het Russisch Geografisch Genootschap is het Russisch geografisch genootschap van geleerden. Het genootschap houdt zich bezig met het verzamelen en publiceren van geografische informatie. Het speelde een belangrijke rol bij de kennisvergroting over Siberië, het Russische Verre Oosten, Centraal- en Midden-Azië, de oceanen en de ontwikkeling van navigatie, en de ontdekking en het onderzoek naar de nieuwe gebieden.

Google Doodle: Magna Carta

Google Doodle: Magna Carta

Google Doodle: Magna Carta

Magna Carta - 15 juni 2015

De Magna Carta is de naam van het handvest over vrijheden en rechtspraak dat de Engelse koning Jan zonder Land op 15 juni 1215 ondertekende. Dit werd door de Engelse leenmannen afgedwongen omdat zij vonden dat de koning zijn macht misbruikte. Het verdrag werd getekend in een weiland bij Runnymede, nabij Windsor.

Google Doodle: Magna Carta

Loch Ness monster - 21 april 2015

Logo in het teken van het Loch Ness monster, of beter gezegd, een logo vanwege het feit dat het op 21 april precies 81 jaar geleden was dat de Britse dokter Robert Wilson een foto van Nessie publiceerde. Deze foto werd een van de beroemdste foto's van het monster en aanvankelijk zag men de foto als bewijs dat het monster ook echt bestond al werden sceptici al snel achterdochtig. Vlak voor zijn overlijden bevestigde Wilson dat dat de foto nep was, het ging om een imitatiekop die was bevestigd op een speelgoedonderzeeër.

Google Doodle: Loch Ness monster

Canadese vlag - 15 februari 2015

Het onderstaande logo werd geplaatst op de homepage van Google Canada om te vieren dat de Canadese vlag 50 jaar bestond. De vlag van Canada is een rode vlag met een wit vierkant in het midden, met daarin een rood esdoornblad met elf punten. De vlag werd aangenomen in 1964 en voor het eerst gehesen op 15 februari 1965.

Google Doodle: Canadese vlag

Ciclovía - 15 december 2014

Logo in het teken van een fietsprogramma in Colombia. Elke zondag en elke feestdag worden er in diverse steden straten afgesloten voor hardlopers, skaters en fieters.

Google Doodle: Ciclovía

140 jaar Royal Canadian Mounted Police - 23 mei 2013

De Royal Canadian Mounted Police bestond op 23 mei 2013 precies 140 jaar en hier werd door Google aandacht aan besteed met het onderstaande logo. De Royal Canadian Mounted Police is zowel de Federale als de Nationale politie van Canada. De RCMP verzorgt de nationale politietaken en, op basis van contracten, ook lokale politietaken voor gemeenten en provincies in de drie Canadese territoria en haar tien provincies.

Google Doodle: 140 jaar Royal Canadian Mounted Police

Piri Reis-kaart - 5 april 2013

Met de onderstaande doodle werd stilgestaan bij het 500-jarig bestaan van de Piri Reis-kaart. De Piri Reis-kaart is een kaart, getekend op gazellehuid, die in 1929 door een groep historici gevonden werd. Uit onderzoek bleek dat het een echt document was dat door de Ottomaans-Turkse admiraal Piri Re'is in 1513 werd gemaakt.

Google Doodle: Piri Reis-kaart

Jaakko heittää kylmän kiven veteen - 25 juli 2012

Het onderstaande logo werd geplaatst op de homepage van Google Finland. Het logo heeft te maken met een oude traditie in het land waarbij er een steen in het water wordt gegooid die uiteindelijk de gehele Baltische Zee moet laten afkoelen.

Google Doodle: Jaakko

Hurvínek - 29 april 2011

Doodle Google Tsjechië in het teken van populaire poppen Spejbl en Hurvínek.

Google Doodle: Hurvínek

No searching while driving - 30 april 2010

Op de mobiele homepage van Google werd onderstaand logo geplaatst om de aandacht te vestigen op Distracted driving. Met Distracted driving worden alle handelingen in de auto bedoeld die niet te maken hebben met het rijden zelf zoals het instellen van een navigatiesysteem, eten of bellen. Onder het zoekveld plaatste Google de regel "No searching while driving" met een link naar een pagina met meer informatie.

Google Doodle: No searching while driving

Orkut: 'Our hearts go out to Japan' - 24 maart 2010

Ter ondersteuning van Japan naar aanleiding van de aardbeving en tsunami waardoor het land werd getroffen werd het onderstaande logo geplaatst op de homepage.

Google Doodle: Orkut Japan

ASCII art

Niet direct een Doodle maar wel een bijzonder logo van Google dat boven de zoekresultaten werd geplaatst op het moment dat er gezocht wordt naar ASCII art.

Google Doodle: ASCII art

Thaise artiesten - 24 februari 2009

Doodle in het teken van Thaise artiesten op de homepage van Google Thailand.

Google Doodle: Nationale artiesten Thailand

Francophonie - 20 maart 2004

La Francophonie is een organisatie die de landen waarin Frans gesproken wordt in zich verenigt. Zo'n 50 landen zijn lid van de organisatie, 4 anderen zijn geassocieerde leden en nog 10 landen zijn observerende leden. Logo stond op Google Frankrijk.

Google Doodle: Francophono Frankrijk 2004

Google Aliens - 1 tot en met 5 mei 2000

In mei 2000 verschenen op de homepage van Google voor de eerste keer Aliens die het Google logo ontvoerde. De logo's werden gemaakt door Ian David Marsden.

Google Doodle: Aliens 2000

Google Doodle: Aliens 2000

Google Doodle: Aliens 2000

Google Doodle: Aliens 2000

Google Doodle: Aliens 2000