Google Logo's - Verjaardagen dansers / danseressen, choreografen


Google heeft met regelmaat aangepaste logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles die in het teken stonden van bekende dansers, danseressen en choreografen.

Birgit Cullberg - 3 augustus 2014

Birgit Cullberg was een choreograaf, geboren op 3 augustus 1908 in Zweden.

Google Doodle: Birgit Cullberg

Olga Ferri - 20 september 2013

Olga Ferri werd geboren in 1928 in ArgentiniŽ en was een danseres en choreograaf.

Google Doodle: Olga Ferri

Anna Pavlova - 12 februari 2012

Logo in het teken van de geboortedag van Anna Pavlova op diverse homepages van Google. Pavlova werd geboren op 12 februari 1881 in Sint-Petersburg en was een beroemde Russische ballerina. Ze debuteerde in 1899 bij het Keizerlijk Russisch Ballet.

Google Doodle: Anna Pavlova

Martha Graham - 11 mei 2011

Logo in het teken van Martha Graham, een Amerikaanse danseres en choreografe. Ze wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne dans en er wordt vaak over haar gezegd dat ze van onschatbare waarde is geweest voor de dansgeschiedenis.

De animatie is gemaakt door Ryan Woodward, een Amerikaanse illustrator en animator die onder andere heeft meegewerkt aan een aantal Hollywood films waaronder Spider-Man 2, Spider Man 3, Looney Tunes: Back in Action en Cowboys & Aliens.

Het logo zorgde overigens wel voor de nodige klachten bij gebruikers en dan met name gebruikers van browser Internet Explorer. Diverse berichten kwamen binnen dat het logo zorgde voor het vastlopen van de browser en het vertragen van computers.

August Bournonville - 21 augustus 2010

De Deen Bournonville was een van de belangrijkste figuren uit de Deense balletwereld, die in de 19e eeuw een van de belangrijkste van Europa was.

Google Doodle: August Bournonville