Google Logo's - Verjaardagen biologen, geologen, fysiologen


Google heeft divere logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles ter ere van biologen, geologen, fysiologen, plantkundigen, etc.

Anna Atkins - 16 maart 2015

Anna Atkins was een Engelse botanicus en fotografe. Zij wordt ook wel gezien als de eerste persoon die een boek uitbracht met fotografische afbeeldingen.

Google Doodle: Anna Atkins

Tadas Ivanauskas - 16 december 2014

Tadas Ivanauskas was een zoöloog en bioloog uit Litouwen.

Google Doodle: Tadas Ivanauskas

Seok Joo-myung - 13 november 2014

Seok Joo-myung was een Entomoloog geboren in Zuid-Korea.

Google Doodle: Seok Joo-myung

Rachel Louise Carson - 27 mei 2014

Rachel Louise Carson was een biologe die opgroeide in Springdale, Pennsylvania. Ze werd vooral bekend door haar boeken en haar strijd voor de bescherming van het milieu.

Google Doodle: Rachel Louise Carson

Dian Fossey - 16 januari 2014

Dian Fossey, geboren in San Francisco op 16 januari 1932 was een Amerikaanse etholoog en mammaloog die jarenlang gorillagroepen observeerde in de bergwouden van Rwanda. Later werd er een film gemaakt over haar leven met de titel Gorillas in the mist.

Google Doodle: Dian Fossey

Emil Racovita - 15 november 2013

Emil Racovita was een Roemeense bioloog en botanicus die deelnam aan de expeditie van de Belgica en onder andere de eerste zaadplanten van Antarctica ontdekte.

Google Doodle: Emil Racovi?a

William Swainson - 8 oktober 2013

Onderstaande doodle werd geplaatst vanwege de geboortedag van William Swainson, een Brits ornitholoog, malacoloog en entomoloog.

Google Doodle: William Swainson

Claude Bernard - 12 juli 2013

Op de Franse homepage werd het onderstaande geanimeerde logo geplaatst ter ere van Claude Bernard. Claude Bernard was een Frans fysioloog, die belangrijke feiten vaststelde betreffende de functies van het menselijk lichaam, zoals de centrale regeling van het stofwisselingsproces en de suikervorming in de lever.

Google Doodle: Claude Bernard

Julius Richard Petri - 31 mei 2013

Julius Richard Petri werd geboren in Barmen op 31 mei 1852. Hij was een bacterioloog die de petrischaal in 1877 uitvond toen hij bij Robert Koch als assistent werkzaam was.

Maria Sibylla Merian - 2 april 2013

Het onderstaande logo werd geplaatst ter ere van Maria Sibylla Merian, geboren op 2 april 1647 in Frankfurt am Main. Zij was een Duitse entomologe die planten en insecten bestudeerde en daar gedetailleerde tekeningen van vervaardigde. Zij was voor zover bekend de eerste die de insecten tekende samen met de plant waar ze op gedijden.

Google Doodle: Maria Sibylla Merian

Vladimir Vernadski - 12 maart 2013

Op verschillende homepages werd Vladimir Vernadski herdacht met het onderstaande logo. Vladimir Vernadski was een Russisch geoloog, geocheem en mineraloog.

Google Doodle: Vladimir Vernadski

Howard Florey - 24 september 2012

Een logo van Google op de Australische homepage van de zoekmachine in het teken van Howard Florey, een Australische patholoog die behoorde tot de kleine groep ontdekkers van de penicilline. In Adelaide werd Florey opgeleid en dankzij een Rhodesbeurs kon hij zijn studie in het Verenigd Koninkrijk voortzetten waar hij ook het grootste gedeelte van zijn leven doorbracht. Hij ontwikkelde terwijl hij professor was aan de universiteit van Oxford samen met Ernst Chain het geneesmiddel penicilline. Ze wisten het geneesmiddel te ontwikkelen op basis van onderzoeken en ontdekkingen uit 1928 van Alexander Fleming.

Zowel Fleming, Chain als Florey ontvingen in 1945 de Nobelprijs voor Medicijnen voor hun penicilline-onderzoek. In 1957 kreeg Florey de Copley Medal, dit is de hoogste prijs die de Royal Society of London uitreikt voor een belangrijke wetenschappelijke prestatie.

Google Doodle: Howard Florey

Minakata Kumagusu - 18 mei 2012

Logo in het teken van de Japanse bioloog Minakata Kumagusu.

Google Doodle: Howard Carter

Bernardo Houssay - 10 april 2013

Bernardo Alberto Houssay werd geboren in Buenos Aires op 10 april 1887 en was een Argentijns fysioloog die de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde in 1947 deelde met Carl and Gerty Cori voor het ontdekken van de rol die de hormonen van het hypofyse-bijnier-systeem spelen bij de regulering van de bloedsuikerspiegel bij dieren.

Google Doodle: Bernardo Houssay

Santiago Ramón y Cajal - 1 mei 2012

Op onder andere de Spaanse homepage van Google werd stilgestaan bij de geboortedag van Santiago Ramón y Cajal, een Spaanse histoloog geboren op 1 mei 1852.

Google Doodle: Santiago Ramón y Cajal

Nicolas Steno - 10 januari 2012

Google plaatste het onderstaande logo wereldwijd vanwege de geboortedag van Nicolas Steno, een Deens anatoom, natuurvorser en bisschop.

Google Doodle: Nicolas Steno

Hideyo Noguchi - 9 november 2011

Japanse doodle in het teken van Hideyo Noguchi, een bacterioloog.

Google Doodle: Hideyo Noguchi

Gregor Mendel - 20 juli 2011

Gregor Mendel werd op 20 juli geboren in Heinzendorf bij Odrau, Oostenrijks-Silezië, tegenwoordig Tsjechisch-Silezië en was een Augustijn met belangstelling voor biologie. Mendel wordt vaak de vader van de genetica genoemd.

Google Doodle: Gregor Mendel

Cesar Milstein - 8 oktober 2010

César Milstein was een Argentijns biochemicus, met name geïnteresseerd in immunologie. Hij won in 1984 samen met Georges Köhler de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde voor hun bijdrage in het onderzoek naar antistoffen.

Google Doodle: Cesar Milstein

Joseph Pancic - 16 april 2010

Joseph Pancic was een Servische botanicus en de eerste president van de Servische Koninklijke Academie. De Servische spar werd in 1875 ontdekt door Pancic.

Google Doodle: Joseph Pancic

Fëlix Rodrëguez de la Fuente - 14 maart 2010

Spaanse doodle in het teken van de milieuactivist en bioloog Fëlix Rodrëguez de la Fuente.

Google Doodle: Fëlix Rodrëguez de la Fuente

Jan Evangelista Purkyne - 18 december 2009

Logo op de homepage van Google.cz in het teken van Jan Evangelista Purkyne, een Tsjechische anatoom en fysioloog.

Google Doodle: Jan Evangelista Purkyne

Tomitaro Makino - 24 april 2009

Doodle in het teken van de 140ste verjaardag van Tomitaro Makino. Tomitaro Makino, geboren op 24 april 1862 was een Japanese botanist.

Google Doodle: Tomitaro

Charles Darwin - 12 februari 2009

Doodle in het teken van de bedenker van de evolutietheorie, Charles Darwin. De Engelse natuuronderzoeker, bioloog en geoloog zorgde voor een revolutie binnen de wetenschap.

Google Doodle: Charles Darwin