Google Logo's - Verjaardagen beeldhouwers


Google heeft met regelmaat aangepaste logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles ter ere van diverse beeldhouwers.

Niki de Saint Phalle - 29 oktober 2014

Niki de Saint Phalle geboren als Catherine Marie-Agnčs Fal de Saint Phalle, was een Franse beeldhouwer.

Google Doodle: Niki de Saint Phalle

Feliza Bursztyn - 8 september 2014

Logo op de Colombiaanse homepage in het teken van de beeldhouwster Feliza Bursztyn.

Google Doodle: Feliza Bursztyn

Ivan Meštrovic - 15 augustus 2013

Logo in het teken van Ivan Meštrovic, een beeldhouwer uit Kroatiė.

Google Doodle: Ivan Meštrovic

Victor Brecheret - 22 februari 2013

Logo op de Braziliaanse homepage in het teken van de beeldhouwer Victor Brecheret.

Google Doodle: Victor Brecheret

Auguste Rodin - 12 november 2012

Auguste Rodin werd geboren op 12 november 1840. Hij was een beeldhouwer van het impressionisme, een 19e-eeuwse stroming in de moderne beeldende kunst.

Google Doodle: Auguste Rodin

Mahmoud Mokhtar - 10 mei 2012

Mahmoud Mokhtar was een bekende beeldhouwer uit Egypte geboren op 10 mei 1891. Ondanks dat hij op jonge leeftijd overleed heeft zijn kunst een belangrijke rol gespeeld.

Google Doodle: Keith Haring

Lola Mora - 17 november 2011

Logo op de homepage van Google Argentiniė in het teken van de geboortedag van beeldhouwster Lola Mora, geboren op 17 november 1866.

Google Doodle: Lola Mora

Giņ Pomodoro - 17 november 2011

Bijzonder logo in het teken van de Italiaanse beeldhouwer Giņ Pomodoro.

Google Doodle: Giņ Pomodoro

Alexander Calder - 22 juli 2010 en 22 juli 2011

Alexander Calder was een bekende Amerikaanse beeldhouwer, geboren op 22 juli 1898. In het logo is een van zijn werken te zien, het betreft hier 'The Star' uit 1960. In 2010 werd in eerste instantie al een logo geplaatst maar na enkele uren was deze ook weer verdwenen. Google gaf aan dat dit kwam vanwege technische problemen.

In 2011 werd het logo alsnog geplaatst en dit was een geanimeerd logo. Een werkende kopie zie je hieronder. Het bijzondere is dat je met de muis het kunstwerk kunt draaien. Let op: De animatie werkt alleen in Internet Explorer 9, Firefox en Google Chrome. De doodle is niet te bekijken in Internet Explorer 8 of lager. In dat geval zie je een statische versie.

Constantin Brancusi - 19 februari 2011

Logo in het teken van de de Roemeense beeldhouwer Constantin Brāncusi. Het beroemdste werk dat in Nederland te zien is, is Het begin van de wereld ook wel Het Ei van Brāncusi genaamd. Volgens Brancusi stelt deze vorm de volmaakte schoonheid voor.

Het Ei van Brancusi is in het logo verwerkt. Andere werken in de doodle zijn, De Slapende Muze, De Kus, Mademoiselle Pogany, Prometheus, Leda en De vogel in de Ruimte. Het laatst genoemde werk wisselde in 2005 nog van eigenaar voor 27.5 miljoen dollar.

Google Doodle: Brancusi

Katsushika Hokusai - 31 oktober 2010

Logo ter ere van Katsushika Hokusai. Katsushika Hokusai was een Japans houtsnedekunstenaar van ukiyo-e, de traditionele Japanse kunst van de houtsnede. Hokusai heeft binnen alle genres van ukiyo-e gewerkt, maar het beroemdst werd hij door zijn landschapsafbeeldingen. In het logo is de grote golf van Kanagawa verwerkt.

Google Doodle: Nachum Gutman

Isamu Noguchi 17 november 2009

Op de homepage van Google Japan een doodle in het teken van Isamu Noguchi, een Japans-Amerikaanse beeldhouwer. Hij was de zoon van de Japanse dichter Yone Noguchi en de Amerikaanse schrijfster Leonie Gilmour.

Google Doodle: Isamu Noguchi

Michelangelo - 5 maart 2003

Geboren in Caprese op 5 maart 1475. Michelangelo was een Italiaans beeldhouwer.

Google Doodle: Geboortedag Michelangelo