Google Logo's - Verjaardagen artsen


Google heeft aangepaste logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles ter ere van artsen, pedagogen, opvoedkundigen.

Draga Ljocic - 17 februari 2016

Draga Ljocic-Miloševic was een Servische arts en feministe. Zij was de eerste Servische vrouw die werd aangenomen aan de universiteit van Zürich in Zwitserland in 1872.

Google Doodle: Draga Ljocic

René Laennec - 17 februari 2016

René Théophile Hyacinthe Laennec was een Franse arts en uitvinder van de stethoscoop.

Google Doodle: René Laennec

Dorothea Christiane Erxleben - 13 november 2015

Onderstaande logo staat in het teken van Dorothea Christiane Erxleben, geboren op 13 november 1715 in Duitsland. Zij was de eerste vrouwelijke arts in Duitsland.

Google Doodle: Dorothea Christiane Erxleben

Anna Freud - 3 december 2014

Logo in het teken van Anna Freud, geboren op 3 december 1895 in Wenen. Anna Freud was een Oostenrijks-Brits-joodse psychologe, het zesde en laatste kind van Sigmund en Martha Freud. Ze volgde in haar werk het pad van haar vader en werd psychoanalyticus.

Google Doodle: Anna Freud

Jonas Salk - 28 oktober 2014

Jonas Edward Salk werd geboren in New York op 28 oktober 1914 en was een Amerikaans medicus. Salk is de ontdekker/uitvinder van het naar hem vernoemde Salkvaccin.

Google Doodle: Jonas Salk

Ernesto Carneiro Ribeiro - 12 september 2014

Ernesto Carneiro Ribeiro stond op de Braziliaanse homepage van Google, hij was leraar, opvoedkundige en taalkundige.

Google Doodle: Ernesto Carneiro Ribeiro

Ivan Sechenov - 13 augustus 2014

Ivan Mikhaylovich Sechenov, was een Russisch psycholoog geboren op 13 augustus 1829 in Simbirsk. Hij werd door Ivan Pavlov omschreven als "de vader van de Russische psychologie".

Google Doodle: Ivan Sechenov

Carlos Finlay - 3 december 2013

Carlos Finlay werd geboren op 3 december 1833 en was een Cubaanse arts en wetenschapper erkend als een pionier in het onderzoek naar gele koorts.

Google Doodle: Carlos Finlay

Hermann Rorschach - 8 november 2013

Hermann Rorschach was een Zwitserse psychiater. Hij is de uitvinder van de Rorschachtest, ook bekend onder de naam 'de inktvlektest', die lang werd gebruikt voor psychodiagnostische technieken. Veel van zijn werk verrichtte hij in zijn tijd aan de universiteitskliniek Burghölzli bij Zürich in dezelfde tijd dat Carl Jung en Franz Riklin er psychoanalytische associatietesten ontwierpen.

Li Shizhen - 3 juli 2013

Li Shizhen op de homepage van Google Hong Kong uit de Ming-dynastie, was één van de grootste dokters en apothekers in de Chinese geschiedenis. Het gaat om een simpel geanimeerd logo, te zien door met de muis op het onderstaande logo te gaan staan.

Adalbert Czerny - 25 maart 2013

Op de Duitse homepage van Google werd Adalbert Czerny herdacht, geboren op 25 maart 1863. Czerny was een kinderarts en grondlegger van de moderne kindergeneeskunde.

Google Doodle: Adalbert Czerny

Alicia Moreau de Justo - 11 oktober 2012

Alicia Moreau de Justo was een Argentijnse arts, politicus, pacifist en mensenrechtenactivist. Moreau de Justo werd geboren op 11 oktober 1885.

Google Doodle: Alicia Moreau de Justo

Maria Montessori - 31 augustus 2012

Logo ter ere van Maria Montessori geboren op 31 augustus 1870. Zij was een Italiaans arts en pedagoog vooral bekend door het naar haar genoemde montessorionderwijs.

Google Doodle: Maria Montessori

Rhazes - 26 augustus 2012

Rhazes, geboren op 28 augustus 865 was een arts, alchemist, filosoof en geleerde. Hij staat bekend als een belangrijk persoon uit de geschiedenis van de geneeskunde.

Google Doodle: Rhazes

Friedrich Fröbel - 21 april 2012

Doodle in het teken van Friedrich Fröbel geboren in 1782, een Duits opvoedkundige en de oprichter van de oudst bekende kleuterschool, in 1837 in Bad Blankenburg.

Google Doodle: Friedrich Fröbel

Albert Szent-Györgyi - 16 september 2011

Logo van Google die wereldwijd werd gelaatst in het teken van nobelprijswinnaar en arts Albert Szent-Györgyi. De basis voor zijn werk dat hem de Nobelprijs opleverde legde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij van 1922 tot 1926 werkzaam was.

Google Doodle: Albert Szent-Györgyi

Nikolay Pirogov - 25 november 2010

Doodle vanwege de geboortedag van Nikolay Pirogov, een prominente Russische arts.

Google Doodle: Nikolay Pirogov

Florence Nightingale - 12 mei 2008

Florence Nightingale werd in Italie geboren op 12 mei 1820 en wordt gezien als de grondlegger van de moderne verpleging.

Google Doodle: Florence Nightingale