Google Logo's - Verjaardagen archeologen


Google heeft aangepaste logo's geplaatst in het teken van belangrijke personen uit de geschiedenis. Op deze pagina een overzicht van Doodles ter ere van archeologen. Archeologie of oudheidkunde is de wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert teneinde het verleden te reconstrueren en te duiden.

Halet Çambel - 27 augustus 2015

Halet Çambel was een Turks wetenschapper en sporter. Als archeoloog was ze een van de meest vooraanstaande onderzoekers van de prehistorie van Turkije.

Google Doodle: Halet Çambel

Mary Anning - 21 mei 2014

Mary Anning was een Engelse fossielenverzamelaarster en paleontologe, onder andere bekend geworden met ontdekkingen van ichthyosaurus en plesiosaurus.

Google Doodle: Mary Anning

Mary Leakey - 6 februari 2013

Logo in het teken van de Britse archeoloog en antropoloog Mary Leakey, geboren op 6 februari 1913 in Londen. Mary Leaky werd uiteindelijk net als haar man bekend vanwege het vinden van vele fossielen van vroege mensachtigen en hun werktuigen.

Google Doodle: Mary Leakey

Howard Carter - 9 mei 2012

Logo in het teken van archeoloog Howard Carter, geboren op 9 mei 1874. Hij was vanaf 1899 inspecteur-generaal van de monumenten van Opper-Egypte en hij werd wereldberoemd door de ontdekking van het graf van de Egyptische farao Toetanchamon.

Google Doodle: Howard Carter