Google Logo's - 1 april


Google staat bekend om de jaarlijkse 1 april grappen. In de afgelopen jaren verschenen er meerdere keren speciale logo's bij de uitgedachte grappen. Een overzicht van deze logo's hieronder. Een overzicht van de 1 april grappen zelf op de pagina: 1 april grappen.

YouTube - 2013

Onderstaande logo werd gebruikt vanwege de sluiting van YouTube om de beste video ooit op de website uit te kunnen kiezen. Meer: Beste video ooit op YouTube.

Google Doodle: YouTube op DVD

YouTube - 2012

Logo omdat het op 1 april mogelijk werd om de videowebsite volledig op DVD te bestellen. Meer: YouTube op DVD.

Google Doodle: YouTube op DVD

YouTube - 2011

Op de videowebsite werd het onderstaande logo geplaatst op 1 april 2011 een logo vanwege het honderdjarig bestaan. Meer: YouTube bestaat 100 jaar.

Google Doodle: YouTube 1911

GML - 2010

Gmail had op 1 april (tevens de verjaardag van de e-maildienst) een probleem met klinkers, zie ook het logo. Meer: Klinkers verdwenen op homepage Gmail.

Google Doodle: GML

Topeka - 2010

Google maakte op 1 april bekend de bedrijfsnaam te wijzigen in Topeka. Op de homepage werd daadwerkelijk onderstaand logo geplaatst. Meer: Google wijzigt naam in Topeka.

Google Doodle: Topeka

Topeka News

Google Doodle: Topeka

YouTube TEXTp - 2010

Op 1 april 2010 introduceerde YouTube een nieuwe functie genaamd TEXTp. Op 1 april 2010 werd onderstaand logo daarbij geplaatst. Meer over TEXTp hier.

Google Doodle: YouTube TEXTp

Project Virgle - 2008

Het project waar de samenwerking tussen Virgin en Google voor is opgezet heet Virgle en heeft als doel een permanente menselijke bezetting op Mars te realiseren.

Google Doodle: Virgle

gDay - 2008

'The future is now' is de leus waarmee op 1 april 2008 een nieuwe zoektechnologie werd geintrdocueerd in AustraliŽ. Met de nieuwe technologie genaamd gDay is het mogelijk om zoekresultaten te bekijken van de volgende dag.

Google Doodle: gDay

Orkut - 2008

In 2008 werd Orkut omgetoverd tot Yogurt.

Google Doodle: Yogurt

Google TiSP - 2007

Een nieuwe dienst genaamd TiSP (beta). TiSP staat voor "Toilet Internet Service Provider" en is gratis draadloos breedband internet voor in huis, via het riool.

Google Doodle: Tisp

Google Romance - 2006

Pin All Your Romantic Hopes on Google. Op 1 april 2006 kondigt Google middels een persbericht de lancering aan van een nieuw product, Google Romance.

Google Doodle: Romance

Google Gulp - 2005

Google introduceert op 1 april 2005, frisdrank van Google. Het nemen van Google Gulp (beta) zorgt ervoor dat de intelligentie van de gebruiker omhoog gaat waarmee het gebruik van Google's zoekmachine verbeterd.

Google Doodle: Romance