YouTube Easter Eggs - Wadsworth


Door achter de URL van een video op YouTube de toevoeging &wadsworth=1 te plaatsen zal de video automatisch de eerste dertig procent overslaan en dan starten. Dit is te zien in de onderstaande screenshot waar op het punt van 30 procent een haak is geplaatst waar op geklikt kan worden om de gehele video te bekijken. Een volledige URL ziet er bijvoorbeeld dan uit als volgt: youtube.com/watch?v=QORBSfQQWRw&wadsworth=1

De reden waarom deze toevoeging werkt is een verwijzing naar de Wadsworth Constant. Dit is een meme die viraal ging na de opmerking van een gebruiker van Reddit met de naam Wadsworth. De gebruiker zei altijd de eerste 30 procent van een video over te slaan omdat dit gedeelte van een video over het algemeen niet de moeite waard is. Uiteindelijk onstond dankzij deze opmerking de bovenstaande parameter op de videowebsite.

For EVERY youtube video, I always open the video and then immediately punch the slider bar to about 30 percent. For example, in this video, it should have just started at :40. Everything before :40 was a waste. This holds true for nearly every video in the universe.