YouTube Easter Eggs - Geek Week


Vanwege Geek Week georganiseerd door de videowebsite tussen 4 en 10 augustus 2013 heeft YouTube diverse Easter Eggs verstopt in de videowebsite. 'There’s never been a better time to be a geek. From “Game of Thrones” and “The Big Bang Theory,” to “Harry Potter” and “The Avengers,” geek culture is everywhere, attracting and connecting ever-expanding audiences. Today's obsession with all-things-geek has sparked a global community on YouTube, enabling fans around the world to express their love of superheroes, comics, gaming, science and sci-fi' aldus de uitleg van de videowebsite.

Hieronder alle gevonden Easter Eggs verstopt voor deze Geek Week inclusief video's. Sommige Easter Eggs zijn nog altijd actief en sommige zijn inmiddels offline gehaald.

Linux

Een aanwijzing voor de eerste Easter Egg verstopt op YouTube werd geplaatst door het bedrijf op Twitter. Het ging om de code 53 65 61 72 63 68 20 59 6f 75 54 75 62 65 20 66 6f 72 20 2f 20 67 65 65 6b 77 65 65 6b. Na het decoderen van het bericht kwam er "/ geekweek" uit, door dit weer in te voeren als zoekopdracht op YouTube kreeg je het onderstaande resultaat in beeld. Het toevoegen van de / aan andere zoekopdrachten leverde overigens hetzelfde effect op. Helaas werkt deze Easter Egg inmiddels niet meer.

Beam me up, Scotty

Een andere Easter Egg die werd verstopt door de videowebsite ter gelegenheid van Geek Week was gerelateerd aan Star Trek en deze Easter Egg werkt momenteel nog altijd. Na het typen van de bekende zin 'Beam me up, Scotty' uit de sciencefiction serie zullen de zoekresultaten op de pagina worden gebeamed. Het personage Montgomery Scott uit de serie bediende het transportersysteem aan boord van het ruimteschip Enterprise en dit zorgde uiteindelijk voor de bekende one-liner 'Beam me up, Scotty' al werd deze zin nooit echt excact op deze manier in de televisieserie uitgesproken.

Use the Force, Luke

Een andere Easter Egg die nog actief is heeft te maken met Star Wars. Na het typen van de zoekopdracht Use the Force, Luke zorgt voor zwevende elementen op de pagina met zoekresultaten. Het gaat dan om onder andere het logo van YouTube en uiteraard de zoekresultaten zelf op de pagina die met de muis (The Force) bewogen kunnen worden.

Fibonacci

De vierde Easter Egg was te zien na het uitvoeren van de zoekopdracht Fibonacci, een verwijzing naar de rij van Fibonacci. Deze Easter Egg werkt momenteel niet meer. De rij van Fibonacci is genoemd naar de Italiaanse Leonardo van Pisa die de bijnaam Fibonacci had. De rij begint met 0 en 1 en vervolgens is elk volgende element van de rij steeds de som van de twee voorgaande elementen.

Ponies

Een Easter Egg gerelateerd aan Geek Week die niet meer werkt had te maken met pony's. Door op YouTube de zoekopdracht 'Ponies' uit te voeren kwamen er zowaar pony's in beeld op de pagina met zoekresultaten. Hieronder een video van de pony's op de pagina.

POW!

Op de videowebsite werden een aantal specifieke video's in het teken van Geek Week voorzien van een POW! knop in de speler. Na het klikken op de knop werd er een speciaal effect toegepast op het beeld van de video waardoor de video net op een strip leek.

1980

Een spel werd verstopt op YouTube vanwege Geek Week maar inmiddels is dit spel helaas niet meer actief. Door op de videowebsite een willekeurige video te openen en vervolgens op je toetsenbord 1980 te typen werd er een klein spel gestart. Het was de bedoeling om de raketten uit de lucht te schieten met vier kanonnen om zo de video te verdedigen.

My Little Poney

Door naar de karakters van My Little Poney te gaan zoeken zoals Pinkie Pi, Zecora, Lyra, Derpy en Octavia kreeg de zoekbalk bovenaan telkens een andere achtergrondkleur.

1337

1373

De laatste Easter Egg die werd geplaatst vanwege Geek Week kon op de detailpagina van een video worden gevonden, deze Easter Egg werkt inmiddels ook niet meer. Door op je toetsenbord de combinatie 1373 te typen werden reacties omgezet naar Leet. Leet, oftewel l33t of 1337 is een internetschrijfwijze van overwegend Engelse fonetische klanken door ze te vervangen door andere tekens die uiterlijke overeenkomst hebben.

1337