Google Maps Easter Eggs - TARDIS


Een grappige Easter Egg verstopt in Google Maps Street View in de vorm van de TARDIS. De TARDIS is een ruimteschip en tijdmachine afkomstig uit de Britse sciencefictionserie Doctor Who. Deze serie werd geproduceerd door de BBC en liep van 1963 tot 1989 waarmee het de langstlopende sciencefictionserie ooit is. In deze periode werden er 695 afleveringen gemaakt van elk 25 minuten. Ieder verhaal bestond uit diverse afleveringen.

TARDIS

In de serie wordt de TARDIS gebruikt wat een afkorting is voor Time And Relative Dimension In Space. Het voertuig heeft van buiten de vorm van een politiehokje uit de jaren 50 al is de vergelijking met een blauwe telefooncel ook snel gemaakt. Aan de binnenkant is de TARDIS veel groter. Nu heeft Google in Google Maps Street View de TARDIS geplaatst als Easter Egg en kun je deze digitaal aan de binnenkant bekijken.

Om de TARDIS te bekijken ga eerst naar Earl's Court Road in Londen met Google Street View, dit kan door hier te klikken. In de straat net even voor het metrostation is een blauw politiehokje vergelijkbaar met het hokje uit de serie zoals hierboven al even omschreven.

Onderin beeld verschijnen er zoals normaal gesproken thumbnails van Street View, dit zijn verschillende locaties die snel geopend kunnen worden door op de foto te klikken. Wie goed kijkt ziet hier een foto staan van de binnenkant van de TARDIS, door op de foto te klikken kom je plotseling terecht in het ruimteschip. Je kunt hier dan vervolgens rondlopen.

Google maakte de beelden van het ruimteschip in juli 2013. De reden dat de TARDIS werd toegevoegd was het feit dat Doctor Who 50 jaar geleden voor het eerst werd uitgezonden. Overigens heeft het politiehokje in Londen ook een eigen lokale pagina op Google+.