Google Maps Easter Eggs - Draak, Loch Ness Monster en meer


In de afgelopen jaren plaatste Google diverse Easter Eggs in Google Maps betreffende bepaalde routebeschrijvingen. De laatste Easter Egg die is toegevoegd geeft je de mogelijkheid om te reizen per draak. Door een routebeschrijving te maken van Snowdon naar Brecon Beacons zal de mogelijkheid in beeld komen om te kiezen voor een draak als vervoersmiddel. De reis die normaal gesproken met de auto meer dan 3 uur en 30 minuten duurt kan in dit geval met een draak worden afgelegd in slechts een tijd van 21 minuten.

Snowdon is met 1085 meter de hoogste berg van Wales, Brecon Beacons is een groot park in Wales. De draak is een verwijzing naar de rode draak die is verwerkt in de vlag van Wales. De oorsprong van de draak is onduidelijk en gekoppeld aan verschilende mythen.

Loch Ness Monster

Hierboven wordt de mogelijkheid genoemd om te reizen met een draak in Wales, tegelijkertijd kun je in Schotland reizen met het monster van Loch Ness. Door een routebeschrijving te maken tussen Fort Augustus en Urquhart Castle kan als vervoersmiddel voor het monster van Loch Ness worden gekozen. Normaal gesproken duurt deze reis met de auto 34 minuten, met het monster doe je er 28 minuten over.

Royal Carriage

In Engeland is het mogelijk om met de Koninklijke koets te reizen. Door een routebeschrijving te maken tussen Buckingham Palac en Windsor Castle komt dit vervoersmiddel in beeld. De reis duurt in totaal 1 uur en 16 minuten, met de auto kan deze afstand afgelegd worden in slechts 45 minuten al is een koets veel leuker natuurlijk.

Punt

Een ander bijzonder vervoersmiddel dat gekozen kan worden in Engeland is een Punt, dit is een klein bootje die wordt bestuurd middels een paal. Het vervoersmiddel kan gekozen worden indien er een routebeschijving wordt gemaakt tussen Magdalen College en Wolfson College, een reis van 1,5 uur. Deze afstand kan met de auto worden afgelegd in 8 minuten.

Kajak, Jetski en een Zeilboot

Eerder verwerkte Google al een Kajak, Jetski en een Zeilboot in de kaartendienst. Zodra je bijvoorbeeld een routebeschrijving maakte van Sydney in AustraliŽ naar de Verenigde Staten werd er op een gegeven moment een stap getoond waarin aangegeven werd om met een Kajak, Jetski of een Zeilboot de oceaan over te steken zoals hieronder. Deze drie werken niet meer sinds de nieuwe interface van Google Maps die in 2013 werd gelanceerd.