Google Easter Eggs - Zerg Rush


Op de pagina met zoekresultaten van Google kan zowaar een volledig spelletje worden gespeeld die eind april 2012 verstopt werd door Google. Het gaat om het spel Zerg Rush.

Het starten van het spelletje doe je door de zoekopdracht 'Zerg Rush' uit te voeren. De pagina met zoekresultaten zal dan openen en vervolgens komen er allemaal letters O het scherm op kruipen die de zoekresultaten evenals andere onderdelen op de pagina gaan aanvallen. Zodra bijvoorbeeld een resultaat wordt aangevallen dan zie je het 'health' balkje van het resultaat teruglopen. Door met de muis op alle letters te klikken kun je de pagina verdedigen en punten behalen, op elke gele en rode letter moet drie keer geklikt worden.

Als alle onderdelen eenmaal zijn vernietigd dan vormen de O's twee grote letters G wat een afkorting is voor 'Good Game'. Tevens komt er een knop in beeld om je score direct te delen op Google+, het bericht 'I defended against a #zergrush on Google Search.' wordt standaard ingevoerd met daarbij een link naar het spel en uiteraard de behaalde score.

Zerg Rush

De Easter Egg is een verwijzing naar een tactiek uit het klassieke strategiespel StarCraft uit 1998. In het spel nemen menselijke ruimtekolonisten, genaamd de Terrans het op tegen de insectachtige Zerg. Spelers die voor de Zerg kiezen kunnen na het starten van het spel al vlug de goedkoopste eenheid (Zerglings) inzetten om de vijand aan te vallen.

Browsers

Het spel werkt in alle moderne browsers zoals Chrome, Safari, Firefox en Internet Explorer.