Google Easter Eggs - Kenniskaart


Google presenteerde in april 2012 de Kenniskaart (Knowlegde Graph in het Engels), een grote database met informatie over personen, plaatsen en dingen. De Kenniskaart is ingevoerd door Google om sneller antwoorden te kunnen geven op vragen. Indien relevant kan er zodoende aanvullende informatie voor bepaalde zoekopdrachten worden getoond in een blok aan de rechterkant naast de zoekresultaten. Denk bijvoorbeeld aan zoekopdrachten die te maken hebben met beroemdheden, gebouwen, steden, films, etc.

Bletchley Park

Een Easter Egg die momenteel nog werkt is gerelateerd aan Bletchley Park, een landhuis in Bletchley in Engeland. Zodra je gaat zoeken op Bletchley Park zal aan de rechterkant de titel van het blok met informatie eerst worden ontcijferd voordat de naam te zien is. Een video van de Easter Egg zie je hieronder. Het verhaal achter de Easter Egg is dat Bletchley Park een belangrijke rol speelde in de Tweede Wereldoorlog. Hier was de Government Code and Cipher School (GC&CS) gehuisvest, de codebrekers van de Britse inlichtingendienst.

Lionel Richie

Google verstopte in 2013 een Easter Eggs in deze database gerelateerd aan Lionel Richie. Deze Easter Egg werkt helaas niet meer. Zodra je ging zoeken naar de bekende zanger Lionel Richie die ooit onderdeel uitmaakte van de Commodores toonde Google aan de rechterkant uitgebreide informatie over de zanger. Het geintje is in dit geval was dat er boven het blok de titel 'Hello, is it me you're looking for' stond, een zin uit de hit 'Hello'.

Chuck Norris

Een andere Easter Egg had te maken met Chuck Norris die vooral bekend is geworden vanwege zijn rol in de televisieserie Walker, Texas Ranger. Deze Easter Egg werkt helaas niet meer. Zodra je de zoekopdracht Chuck Norris ging uitvoeren verschenen er bijzondere feitjes in het blok met informatie naast de zoekresultaten. Door elke keer de pagina te verversen kwamen er andere feitjes in beeld. Een overzicht van alle feitjes hieronder.

  • Bullets dodge Chuck Norris
  • Chuck Norris doesn’t sleep. He waits
  • Chuck Norris can slam a revolving door
  • Chuck Norris counted to infinity - twice
  • The quickest way to a man's heart is Chuck Norris's fist
  • Chuck Norris's tears cure cancer. Too bad he has never cried.
  • Chuck Norris can divide by zero
  • Chuck Norris can cut through a knife with butter
  • The chief export of Chuck Norris is pain.

Toen de 'Ik doe een gok knop' nog normaal werkte op de homepage van de zoekmachine was er al een andere soort van Easter Egg die te maken had met de acteur. Na het klikken op deze knop leek het alsof je op een pagina zonder zoekresultaten terecht kwam waarbij bovenaan stond 'Google won't search for Chuck Norris because it knows you don't find Chuck Norris, he finds you'. In werkelijkheid ging het om de website nochucknorris.com.