Google Easter Eggs - Google Hangouts


Google heeft in berichtendienst Hangouts enkele kleine Easter Eggs verstopt. De nieuwe berichtendienst werd in 2013 ge´ntroduceerd door Google en is een samensmelting van alle chatfuncties van het bedrijf zoals de chatfunctie in Gmail en in Google+. Daarnaast is er een aparte extensie voor browser Google Chrome en Google Chrome OS en er is een aparte applicatie beschikbaar voor zowel de iPhone / iPad / iPod als voor Android.

In de berichtendienst hebben de ontwikkelaars een aantal kleine Easter Eggs verstopt die alleen werken in Google+ en in de extensie voor Google Chrome en dus niet in de mobiele applicaties van Hangouts. Een overzicht van de Easter Eggs zie je hieronder in de afbeelding, het gaat in alle gevallen om het typen van een specifiek commando zoals bijvoorbeeld /ponies en /ponystream om een aantal pony's te laten rennen in het venster.

Happy Pride

Google support al jaren de LGBT-gemeenschap op allerlei manieren waaronder in 2015 middels kleine Easter Eggs in Google Hangouts. Door Happy Pride te typen komt er automatisch een gerelateerde animatie in beeld, hieronder zie je een aantal screenshots.

Oude chatfunctie

In de oude chatfunctie van Google+ zat ook al een kleine Easter Egg. Door ~=[,,_,,]:3 te typen kwam de bekende Nyan Cat in beeld. De bijzondere kat werkte alleen binnen de chat van het sociale netwerk en werd niet getoond in Gmail of in chatapplicatie Google Talk.

Movember

In november 2011 werd er een kleine Easter Egg verstopt in de videodienst van Google+. Door deel te nemen aan een hangout kwam er onderin een optie beschikbaar om een snor toe te voegen aan je eigen gezicht. Na een druk op de knop werd de snor toegevoegd op de juiste plek en deze bleef aan je gezicht kleven op het moment dat je bewoog.