Google Easter Eggs - Halloween


In het kader van Halloween plaatst Google al jaren aangepaste logo's op de homepage van de zoekmachine maar sinds 2009 heeft het bedrijf ook diverse keren Easter Eggs verstopt in de zoekmachine. Een overzicht van al deze Eggs bekijk je per jaar hieronder.

2013

Nadat in 2012 er vleermuizen verschenen in de zoekresultaten (meer hierover lees je hieronder) besloot Google om in 2013 enkele handige weetjes toe te voegen aan de zoekmachine, onder andere over heksen, spoken en zombies. De informatie werd aan de rechterkant naast de zoekresultaten getoond, helaas werkte dit alleen in de Amerikaanse zoekmachine. Na het uitvoeren van bijvoorbeeld de zoekopdracht Witch was te zien dat heksen het beste verslagen kunnen worden door een emmer met water te gooien. Een overzicht van alle zoekopdrachten die uitgevoerd konden worden zie je hieronder.

2012

Speciaal voor Halloween plaatste Google in 2012 niet alleen een geanimeerd logo op de homepage van de zoekmachine maar ook werden er echte vleermuizen op de pagina met zoekresultaten geplaatst. Deze vleermuizen kwamen alleen in beeld na het zoeken van films gerelateerd aan Halloween zoals bijvoorbeeld de film Nightmare on Elm Street.

Na het uitvoeren van de zoekopdracht werd er een blok met aanvullende informatie over de betreffende film geplaatst aan de rechterkant naast de zoekresultaten, bovenaan het blok hingen de drie vleermuizen. Door met de muis over de drie vleermuizen heen te bewegen vlogen ze van de pagina met resultaten af zoals hieronder in de video is te zien.

2009

In 2009 plaatste Google voor het eerst een Easter Egg gerelateerd aan Halloween. Het was een kleine Easter Egg die werd verstopt in het Robots.txt bestand van de zoekmachine. Een Robots.txt bestand wordt doorgaans standaard geplaatst op elke website, in het bestand staat informatie voor zoekmachines die de betreffende website bezoeken. In 2009 voegde Google de onderstaande drie regels toe aan het bestand.

User-agent: Kids
Disallow: /tricks
Allow: /treats