Google Easter Eggs - Bacon number, Six degrees of separation


In de Amerikaanse zoekmachine heeft Google een Easter Egg verstopt die is gebaseerd op het spel Six Degrees of Kevin Bacon wat weer een verwijzing is naar de acteur Kevin Bacon. Six degrees of separation is een theorie die stelt dat eenieder op onze planeet, via een netwerk met zes tussenstappen of vijf tussenpersonen, met elkaar verbonden is. In het spel is het de bedoeling dat een speler elke acteur of actrice binnen zes stappen aan Kevin Bacon moet weten te verbinden en dit is precies hetgeen wat Google verstopt heeft.

In het spel is het de bedoeling dat een speler elke acteur of actrice binnen zes stappen aan Kevin Bacon moet weten te verbinden. Door de zoekopdracht 'Bacon number' gevolgd door de naam van een acteur of actrice uit te voeren zal het aantal stappen in beeld komen zoals hieronder is te zien na het uitvoeren van de zoekopdracht 'Bacon number Will Smith'.

Direct eronder wordt dan getoond hoe in dit geval Will Smith is verbonden aan Bacon zoals hieronder in de screenshot. Will Smith speelde samen met Josh Brolin in de film Men in Black 3 en Josh Brolin speelde samen met Kevin Bacon in de film Hollow Man.