Google Easter Eggs - Atari Breakout


De eerste Easter Egg ooit verstopt in de zoekmachine van Google om afbeeldingen te zoeken betreft een volledig speelbaar spel. Het gaat om het klassieke spel Atari Breakout maar door Google voor de gelegenheid Image Breakout genoemd. Het originele spel werd bedacht door Atari en werd voor het eerst ge´ntroduceerd op 13 mei 1976, later kwam het spel ook beschikbaar op diverse andere platformen zoals Atari 2600 en MSX.

Het idee van Atari Breakout is simpel. Er zijn een aantal lagen van stenen bovenaan het venster en met een balletje is het de bedoeling om alle stenen in beeld weg te spelen. Onderaan het venster heb je een klein balkje om het balletje mee te kaatsen en te voorkomen dat deze uit beeld verdwijnt, verdwijnt het balletje dan kost dit je een leven.

Het spelen van Image Breakout kan door naar Google Afbeeldingen te gaan en de zoekopdracht 'Atari Breakout' te typen. Vervolgens vormen de thumbnails die normaal in beeld verschijnen op de pagina met zoekresultaten de 'stenen' en kun je beginnen met spelen. Je hebt in totaal vijf levens. Standaard is het geluid ingeschakeld, uitschakelen kan via de knop linksboven. Hier ook een knop om Image Breakout op pauze te zetten.