Google Easter Eggs - Google in 1998


Er zit een Easter Egg in de zoekmachine die werd geplaatst vanwege de vijftiende verjaardag van het bedrijf op 27 september 2013. De Easter Egg kan alleen bekeken worden door de Amerikaanse versie van de zoekmachine te gebruiken, de truc werkt niet in de Nederlandse versie. Door naar Google.com te gaan en de zoekopdracht 'Google in 1998' uit te voeren zal een pagina met zoekresultaten uit 1998 in beeld verschijnen.

Bovenaan de pagina staat het logo van Google dat werd gebruikt in 1998, toen nog met een uitroepteken waarmee het bedrijf concurrent Yahoo nadeed. Verder is te zien dat er ongeveer 234.000 resultaten werden gevonden terwijl dit er tegenwoordig meer dan 9 miljoen zijn voor de zoekopdracht 'Google'. Onderaan de pagina staan zelfs links naar enkele concurrenten zoals, AltaVista, Excite, HotBot, Amazon, Lycos en ook Yahoo.

Alle zoekresultaten verwijzen naar The Internet Archive, navigeren kan verder niet en andere zoekopdrachten werken verder ook niet. Bovenaan staat een knop om terug te gaan naar 2013. Hieronder een screenshot van de pagina met zoekresultaten uit 1998.