Google Easter Eggs - Bing


Het gaat hieronder niet om Easter Eggs verstopt in de zoekmachine van Google maar in Bing, de zoekmachine van Microsoft. Dat de onderstaande twee zoekopdrachten in dit overzicht met Easter Eggs staan komt omdat beiden te maken hebben met Google.

Het ging om twee verwijzingen naar Google verstopt in de zoekmachine van Microsoft die werden ontdekt door Andy Arnt, werkzaam als Software Engineer bij Google.

More evil than satan himself

De eerste zoekopdracht waar het om ging was "more evil than satan himself". Na het uitvoeren van deze zoekopdracht werd boven de zoekresultaten een onebox geplaatst waarin stond: "more evil than satan himself = 10^100". 10 tot de macht 100 wordt in de wiskunde Googol genoemd en hierop is zoals bekend de naam Google gebaseerd.

Bing verwees hiermee dus naar Google en het was tevens een verwijzing naar een vroegere Googlebom. In 1999 was er namelijk een Googlebom waardoor de zoekopdracht 'more evil than Satan himself' als eerste resultaat de website van Microsoft opleverde.

Hiybbprqag

De tweede zoekopdracht was "hiybbprqag". Hiybbprqag is een woord dat werd gebruikt in het onderzoek van Google naar de zoekresultaten van Bing. Begin 2011 kwam Google met beschuldigingen richting Microsoft dat er automatisch zoekresultaten werden overgenomen van Google in Bing wat de relatie tussen beide bedrijven destijds flink op scherp zette.

De zoekopdracht Hiybbprqag leverde in bing een onebox op waarin stond: "hiybbprqag (orcish) = whiner (common)". De vertaling van whiner in het Nederlands is een zeurpiet.

Al met al hebben de Easter Eggs nog meer dan 7 uur online gestaan na ontdekking. Op het moment van schrijven is het nog altijd zo als je naar Bing gaat en op hiybbprqag dat er tussen de zoekresultaten de gerelateerde zoekopdracht 'Bing Cheating' wordt geplaatst.