PHP - Jaartal copyright


Vrijwel alle websites hebben een copyright vermelding die over het algemeen onderaan de pagina staat. Even na het begin van een nieuw jaar zie je dan ook vaak dat als er een jaartal staat deze lang niet altijd automatisch wordt bijgewerkt met als gevolg dat ondanks het nieuwe jaar is gestart het oude jaartal nog op een website staat.

Als je nu gebruik maakt van PHP of van een pakket als bijvoorbeeld WordPress, Joomla of Magento dan is het eenvoudig om het wijzigen van het jaartal automatisch te laten verlopen. Om dit te doen plaats de onderstaande PHP code in je template op de gewenste plaats met daarachter eventueel de naam van de website of de bedrijfsnaam.

<?php echo date('Y'); ?> - Websitenaam

Meer opties qua tonen van de datum op PHP.net.

WordPress

In het geval van WordPress is het eenvoudig om middels onderstaande code naast het jaartal ook automatisch de naam van de website te plaatsen. Dit is dan de naam die in de instellingen is ingevoerd. Stel dat je de naam dus wijzigt dan wordt dit ook automatisch in de vermelding veranderd en hoef je er dus helemaal niet naar te kijken.

<?php echo date('Y'); ?> - <?php bloginfo('name'); ?>

HTML

Als je geen gebruik kunt maken van bovenstaande PHP code dan is er ook nog de mogelijkheid om een jaartal middels Javascript te plaatsen.

<script type="text/javascript">
var today = new Date();
document.write(today.getFullYear());
</script>