Website - Web Developer Toolbars


Handig voor webmasters van websites zijn werkbalken die beschikbaar zijn voor verschillende browsers met diverse functies speciaal gericht op het ontwikkelen van websites. Denk dan aan mogelijkheden als het eenvoudig uitschakelen van opmaak, het uitschakelen van afbeeldingen, het uitlijnen en opmeten van elementen, etc.

Firefox en Google Chrome

Naast de bovenstaande toolbar voor Internet Explorer is er een vergelijkbare werkbalk beschikbaar voor browsers Firefox en Google Chrome. Beide werkbalken zijn gemaakt door ontwikkelaar Chris Pederick. De werkbalk heeft diverse handige features zoals het kunnen opmeten van elemente, uitlijnen van elementen, uitschakelen van CSS en afbeeldingen, cache en geschiedenis verwijderen, verborgen elementen tonen, HTML en CSS valideren, stylesheet voor Print activeren, classnamen tonen en nog veel meer.

In Firefox is het daadwerkelijk een werkbalk die na installatie wordt toegevoegd. In Google Chrome is dit niet mogelijk en zitten alle functies onder een knop die wordt toegevoegd. Het downloaden van de werkbalk kan voor de twee browsers via de onderstaande links.

Web Developer voor Firefox
Web Developer voor Google Chrome

Web Developer Toolbars

Internet Explorer

Het installeren van een aparte werkbalk in Internet Explorer is niet direct nodig. Microsoft heeft namelijk een aantal ontwikkelhulpprogramma's gericht op ontwikkelaars standaard opgenomen in Internet Explorer sinds versie 8. Je kunt er onder andere CSS mee uitschakelen, code valideren, links bekijken, elementen bekijken, en andere zaken.

De ontwikkelhulpprogramma's zijn te vinden door F12 in te drukken op je toetsenbord.

Web Developer Toolbars