Website - PDF Documenten tonen op website met Scribd


Normaal gesproken als je PDF documenten aanbiedt op je website zal de gebruiker deze moeten downloaden of deze moeten bekijken in de browser met behulp van Adobe Reader. Er is hier direct een uitzondering voor Google Chrome omdat de browser standaard een plugin bevat om PDF's te bekijken in de browser. Naast PDF documenten moeten Word, Excel, Powerpoint en Open Office documenten op dezelfde manier eerst gedownload worden. Met de service Scribd is daar een alternatief voor.

Scribd geeft je de mogelijkheid om eenvoudig documenten op een website te tonen. Dit houdt in dat er geen speciale software benodigd is om PDF's te kunnen bekijken. Een voorbeeld kun je bekijken door hier op de link (popup) te klikken. Als bezoeker heb je de mogelijkheid om het document te downloaden en te delen. Voor andere webmasters is er de optie om het document ook weer te kunnen invoegen op een website.

Gebruiken

Om gebruik te kunnen maken van de service dien je een nieuw account af te sluiten bij Scribd, dit is geheel gratis en kan via de volgende link http://www.scribd.com.

Na het aanmelden kun je direct beginnen met het uploaden van documenten zodat je deze kunt invoegen op een website. Na het uploaden van een document geef je een titel en omschrijving op. Door op het document te klikken kom je op de detailpagina.

Hier de mogelijkheid om de code op te halen om het document in te voegen. De code is te vinden door onderin de werkbalk te klikken op het icoon zoals in de screenshot en vervolgens te klikken op het item Embed. Plaats de code en het document is ingevoegd.

PDF Documenten tonen op website met Scribd

Slurping

Naast het uploaden is het ook mogelijk om gebruik te maken van de "slurping" optie. Dit houdt in dat je gebruik maakt van de API van Scribd. In dat geval upload je het document gewoon naar je eigen website maar maak je gebruik van de API om het document in te voegen. Zodoende hoef je dus documenten niet eerst extern te uploaden.

Het aanmelden voor een API Account moet apart en kan hier: http://www.scribd.com/platform/documentation/upload.

Voorbeeld

Bijvoorbeeld een adres van een PDF document is:

http://www.websonic.nl/document.pdf


Dan wordt de URL als volgt waarmee het document automatisch wordt geopend met de viewer van Scribd.

http://www.scribd.com/slurp?url=http://www.websonic.nl/document.pdf&publisher_id=pub-XXXX


Gebruikers hebben de mogelijkheid verder om in te zoomen, te bladeren, embedden, mailen en het document op volledig scherm te bekijken. Er bestaat naast Scribd een soortgelijke dienst van Adobe. Meer daarover op deze pagina: Acrobat.com. Een andere eenvoudig manier om documenten in te voegen is Google, meer daarover in deze tutorial.