Website - Automatisch Kruimelspoor


Zodra een website wat uitgebreider begint te worden is het altijd een goede toevoeging om een kruimelspoor te plaatsen. Aan de hand hiervan kan een bezoeker snel zien waar hij zich in de website begeeft. Zo zie je bijvoorbeeld hierboven het kruimelspoor van WebSonic staan die verteld dat je in het gedeelte met tutorials zit.

Heb je een website opgebouwd uit bijvoorbeeld HTML pagina's en is het lastig om een kruimelspoor te maken dan is het onderstaande script misschien een handige optie.

Het script, gemaakt door Mindpalette.com kan automatisch een kruimelspoor maken op basis van het adres door deze in 'stukken' te hakken. Dat betekent direct dat het belangrijk is dat je website op een logische manier wordt opgezet.

Een kruimelspoor zou bijvoorbeeld door het script als volgt worden neergezet:

Home website artikel


Het script pakt dan automatisch de naam van de map (website) uit het adres en plaatst als laatste de naam van de pagina (artikel).

Downloaden van het script kan hier. Na het downloaden plaats op de onderstaande manier een verwijzing naar het script op de plek waar je het kruimelspoor wilt tonen.

<script type="text/javascript" src="/js/kruimelspoor.js"></script>


In het bestand zelf staan bovenaan nog een aantal opties. Zo bepaal je de naam voor de Homepage, het karakter om de links te scheiden, etc.