Website - Humans.txt


Een initiatief wat doet denken aan het Robots Exclusion Protocol is Humans.txt. Het Robots.txt bestand is gericht op zoekmachines en het Humans.txt bestand is als tegenhanger, zoals de naam al aangeeft gericht op mensen.

Het idee is om het bestand net als het Robots.txt in de root van een website te plaatsen met daarin informatie over degene die hebben bijgedragen aan de bouw van de website. Je kunt in het bestand uiteraard zelf bepalen welke informatie je plaatst.

Voorbeeld Humans.txt

/* TEAM */
Chef:Juanjo Bernabeu
Contact: hello [at] humanstxt.org
Twitter: @cssbarcelona
From:Barcelona, Catalonia, Spain

CSS3 and HTML5 Girl: Maria Macias
Twitter: @lafabricaverde
From:Barcelona, Catalonia, Spain

/* SITE */
Last update:2011/01/23
Language:English
Doctype:HTML5 with CSS3
Tools:PHP
IDE:Aptana Studio 3 and Notepad++


Vermelding

Om aandacht op het bestand te vestigen kan de author tag worden gebruikt en geplaatst worden in het <head> gedeelte van een website. Of je plaatst gewoon een Humans TXT logo in de footer van je website, deze officiele logo's zijn te vinden op humanstxt.org.

<link type="text/plain" rel="author" href="http://www.domein.nl/humans.txt" />


Google

Google heeft het initiatief ook opgepakt en zelf een bestand geplaatst, te bereiken door te gaan naar google.com/humans.txt. De tekst is algemeen met een verwijzing naar de pagina met vacatures voor degene die ge´nteresseerd zijn om te gaan werken bij Google.

Google is built by a large team of engineers, designers, researchers, robots, and others in many different sites across the globe. It is updated continuously, and built with more tools and technologies than we can shake a stick at. If you'd like to help us out, see google.com/jobs.