Adobe InDesign - Tekstvak Kleur hoekopties


Tekstvakken in InDesign zijn ook te voorzien van een aantal kleine effecten. Natuurlijk kun je een tekstvak een achtergrondkleur geven maar het vak kun je ook met hoekopties een bepaald effectje meegeven. Dit geld ook voor plaatjes. Sleep eerst met je texttool een tekstvak en plaats eventueel tekst erin. Als je het tekstvak gemaakt hebt klik je op de selection tool (muis) en het tekstvak is automatisch geselecteerd.

Stel nu de voorgrond kleur in op een kleur naar wens zoals hieronder in de afbeelding.

Tekstvak Kleur hoekopties

Druk op OK en het tekstvak krijgt de kleur die je ingesteld hebt. Om nu een effect toe te passen op de hoeken van de tekstvak ga je bovenin in het menu naar Object en klik hier op Corner Effects waarna er een een nieuw venster opent.

Tekstvak Kleur hoekopties

Als eerst klik je het vinkje aan voor "Preview". Dit zorgt ervoor dat je bij elk effect wat je selecteert al een voorbeeldje toegepast op je tekstvak ziet. Dan achter "Effect:" klik je op het uitschuifmenu en zie je een 5 tal soorten effecten. Klik bijvoorbeeld het effect "Inset" aan en op je tekstvak zie je dan hoe dat eruit ziet. Achter "Size:" stel je dan de grote van het effect op de hoek in. Druk op OK en het effect is toegepast.

Tekstvak Kleur hoekopties