Adobe InDesign - Tekstvakken koppelen


InDesign is het programma voor boekjes, flyers en nieuwsbrieven met meerdere pagina's en veel tekst. 1 van de handige tekstopties is de mogelijkheid om tekstvakken eenvoudig aan elkaar te koppelen. Dit wil zeggen dat als je 2 tekstvakken hebt de tekst automatisch doorloopt vanuit het eerste tekstvak naar het tweede tekstvak waarbij het niet uit maakt op welke pagina de tekstvakken staan.

Een tekstvak sleep je door de texttool te pakken. In het document sleep je dan door de linkermuisknop in te houden het tekstvak naar de gewenste grote. Je kunt later met de muis (selection tool) het tekstvak aanpassen naar een andere grote of precies passend maken. In de afbeelding hieronder zie je 2 tekstvakken boven elkaar. Het bovenste tekstvak bevat de tekst die niet in het vak past. Rechts van het vak zie je een klein rood vierkantje met een plus erin. Pak nu de selection tool (muis) en klik op dat vierkantje.

De muis veranderd nu in een andere muis. Als je dan met de muis naar het tweede tekstvak gaat veranderd de muis opnieuw, klik dan in het tekstvak en de tekst zal hierin automatisch doorlopen.

Tekstvakken koppelen