Adobe InDesign - Tabel


Voor overzichtjes etc. is de mogelijkheid voor de tabel erg handig. Ook InDesign heeft net als Word bijvoorbeeld de optie om een tabel te gebruiken. Een tabel voeg je in in een tekstvak, dus sleep eerst een tekstvak als je dit nog niet had met de texttool. De cursor knipperd nu in het tekstvak. Op deze plek voeg je ook de tabel in.

Ga bovenin in het menu naar Table en klik hier op Insert table.

Tabel

Stel achter "Body Rows" het aantal rijen in van de tabel en achter "Columns" het aantal kollommen van de tabel. Druk dan op OK en je tabel is ingevoegd. Nu komen ook direct de tabel opties beschikbaar. Deze vind je eveneens via het menu bovenin door naar Table te gaan, hier op Table options te klikken en vervolgens op Table setup.

Tabel

Hier op het eerste tabblad heb je de belangrijkste opties, het aantal rijen en kollommen is hier aan te passen onder "Table Dimensions". Daaronder stel een eventuele rand en de dikheid van de rand in plus de kleur ervan achter Color. Dan op het tabblad "Fills" stel je diverse opties in op rijen en of kollommen te kleuren.

Tabel

Als je op het uitschuifmenu achter "Alternating pattern" klikt heb je diverse optie om de tabel te kleuren. Bijvoorbeeld stel je hierin dat om de rij een kleur wordt gegegeven en de rest niet. Of je stelt in dat de eerste 2 rijen/kollommen een kleur krijgen en de rest niet. Klik het vinkje aan voor "Preview" onderaan en je ziet direct een voorbeeld toegepast op je tabel. Met de twee skip opties kun je een aantal rijen uitsluiten van de opties erboven.