Adobe InDesign - Schaduw opties


Wat ook in Photoshop kan kan ook in InDesign, een schaduw instellen op tekst, een tekstvak of een plaatje. In dit geval plaatsen we een schaduw op een tekstvak. Als je nog geen tekstvak hebt sleep dan een vak met de texttool en klik dan op de muis (Selection tool) zodat het vak geselecteerd is.

Ga nu bovenin in het menu naar Object en klik hier op Effects en kies voor Drop Shadow. Er komt nu een nieuw venster tevoorschijn met de schaduwopties.

Schaduw opties

Selecteer eerst het vinkje voor "Drop Shadow" en een voorbeeld (preview) van de schaduw zie je direct al toegepast op het geselecteerde tekstvak. Nu kun je de rest van de opties instellen naar wens zoals de mode, de opacity etc. Beetje spelen met de opties om tot een goed resultaat te komen. Door op het zwarte kleurvakje te klikken is een kleur te kiezen, hier staat achter "Color" standaard de optie "Swatches". Door hier op te klikken kun je de kleurenopties omzetten naar bijvoorbeeld RGB of CMYK. En daarna met de vrijgekomen opties de kleur bepalen.

Op deze zelfde manier pas je een schaduw toe op tekst of een plaatje.

Schaduw opties