Adobe InDesign - Links verzamelen


InDesign werkt met Links, dat wil zeggen dat alle ingevoegde plaatjes gelinkt worden vanaf de orginele locatie en dus niet bij het document in worden gevoegd eigenlijk. Als je het orgineel verplaatst of aanpast zal InDesign het bestand dus missen en moet je herlinken.

Makkelijkst is als het InDesign document zelf in een map staat met alle plaatjes die je gebruikt ook in diezelfde map. Echter als je een document aan het maken bent is het lastig dat je eerst plaatjes van je harde schijf overal moet verzamelen en moet kopieren naar de map met het opgeslagen InDesign bestand waarna je het daarna pas invoegt.

Daar is een kleine oplossing voor, je kunt tijdens het werken alle plaatjes invoegen vanaf de orginele locaties die verspreid zijn over je harde schijf en dan later allemaal automatisch bij elkaar laten zetten in de gewenste map waar ook het InDesign document is opgeslagen.

Zodra je zover bent om alle plaatjes bij elkaar te rapen, ga je naar het "Links" pallet die je tevoorschijn haalt via het menu bovenin Window en hier te kiezen voor Links. Als eerste moeten dan alle links geselecteerd worden, dit doe je door de Shift toets in te houden en te klikken op de diverse links. In het pallet heb je dan rechtsbovenin een klein pijltje staan, klik hierop. Kies in het menu dan de optie Utilities en klik op "Copy Links To". Je krijgt dan de vraag op welke locatie je de bestanden wilt kopieren, geef hier dus de juiste map aan en alle gelinkte bestanden worden gekopieerd en geplaatst in de map.

Links verzamelen