Adobe Illustrator - AI, PDF bestanden zonder lettertypes openen


Als je een AI of een PDF bestand wilt openen in Illustrator en het bestand bevat bepaalde lettertypes die je zelf niet hebt dan zal je direct de melding krijgen dat deze lettertypes ontbreken. Het gevolg daarna is dat op het moment dat je het bestand opent om te gaan bewerken de lettertypes worden omgezet naar een standaard lettertype waardoor het document niet meer klopt.

PDF bestand zonder lettertypes openen

Om nu toch het bestand correct te kunnen openen is het mogelijk om de tekst om te zetten naar outlines. Zodoende kun je dan het bestand wel openen en blijven de lettertypes bewaard in de juiste vorm, echter zijn ze dan niet meer te bewerken maar kun je het PDF bestand wel bewerken.

Open in dat geval eerst Illustrator en ga naar File en klik op New om een nieuw document aan te maken. Geef de juiste afmetingen op en druk op OK zodat je een nieuw leeg document hebt. Ga dan opnieuw naar File en klik hier op "Place" en zoek het desbetreffende AI of PDF bestand op. Het bestand wordt dan geplaatst in het nieuwe document. Ga dan bovenin in het menu naar Object en klik hier in het menu op "Flatten Transparency" waarna een dialoogvenster opent. In dit venster klik op het vinkje voor de regel "Convert All Text to Outlines" en druk op OK.

Je kunt dan nu het document bewerken waarin de lettertypes bewaard blijven.

PDF bestand zonder lettertypes openen