Google - Street View Foto's invoegen


Nadat je al Google Maps kon invoegen op je website is het nu met de introductie van de Street View Image API ook mogelijk om Street View foto's in te voegen op een website, bijvoorbeeld als aanvulling op een kaart of adresgegevens. Dit gaat op dezelfde manier als in het geval van Static Maps, op basis van URL zonder dat Javascript code benodigd is.

Om een URL samen te stellen moeten er enkele parameters ingevoerd worden zoals de locatie en de grootte van de afbeelding (max. 640px bij 640px). Het vervolgens invoegen op een website gaat op dezelfde manier zoals je normaal een afbeelding plaatst.

Een voorbeeld van een URL zie je hieronder.

http://maps.googleapis.com/maps/api/streetview?size=493x350&location=52.310578,4.74045&fov=90&heading=235&pitch=0&sensor=false


Je ziet hierboven een foto van Schiphol die in dit geval 493px bij 350px is zoals opgegeven in de URL. Achter 'location' bepaal je uiteraard de locatie. Met 'heading', 'fov' en 'pitch' bepaal je de stand van de camera, speel hier mee om het gewenste resultaat te krijgen. In het geval van heading voer een waarde tussen 0 en 360 in, Fov heeft een waarde tussen de 0 en 120 en in het geval van Pitch voer een waarde tussen de 90 en -90 in.

Limiet

Net als in het geval van de statische kaarten is er ook in dit geval een limiet. Een foto mag maximaal 1000 keer per bezoeker per dag worden opgevraagd. Je moet dus wel een bijzonder drukke website hebben wil dit niet voldoende zijn. Mocht het toch niet voldoende zijn zal de onderstaande afbeelding tijdelijk in beeld komen, mocht je het limiet vaak overschrijden dan kan het zijn dat toegang helemaal wordt geblokkeerd.

Uitgebreide informatie is hier te vinden: Google Street View Image API

Alternatief

Op de bovenstaande manier plaats je puur een afbeelding waar een bezoeker verder niets mee kan. Als alternatief is het ook mogelijk om een iframe te plaatsen waarin de gewenste Street View foto wordt geladen. Een voorbeeld van een iframe zie je hieronder en het voordeel is dat een bezoeker dus kan navigeren binnen het frame.

Om een iframe in te voegen ga naar Google Maps en open Street View op de gewenste locatie. Klik daarna rechtsonder in beeld op het kleine witte tandwieltje en kies in het menu voor de bovenste optie, Afbeelding delen en insluiten. Er zal dan een kleine popup openen. Klik bovenin de popup op het tabblad Afbeelding insluiten. Eventueel kun je het beeld dan nog hier wijzigen, bovenin staat de code die gebruikt kan worden om het beeld in te voegen op een website. Via de knop naast het veld met de code kan het formaat aangepast worden, je hebt hier de keuze uit drie standaardformaten en er is een optie om een aangepast formaat in te voeren. Achteraf aanpassen van het formaat kan uiteraard ook.

Iframe Street View

Iframe Street View