Google - Tips en Richtlijnen webmasters


Er worden veel tips gegeven over de bouw van een website in relatie tot Google. Het bedrijf heeft echter zelf ook diverse richtlijnen opgesteld voor webmasters waaraan eigenlijk een website moet voldoen. Hieronder een aantal belangrijke punten die je niet moet doen:

Gebruik geen verborgen teksten/links

Hiermee worden trucs bedoeld als een witte tekst op een witte achtergrond, dus voor een bezoeker niet te zien. Of bepaalde tekst die wordt verborgen met behulp van CSS, tekst met een tekengrootte van 1px en tekst achter een afbeelding. Mocht Google dit ontdekken kan de website als onbetrouwbaar worden gezien wat kan leiden tot verwijdering.

Gebruik geen overbodige woorden of zoekwoorden

Overmatig gebruik van zoekwoorden in de inhoud wat eveneens de gebruikerservaring belemmert en Google manipuleert is niet toegestaan.

Gebruik geen Cloaking pagina's

Het gebruik van zogenoemde cloaking pagina's is niet toegestaan. Met deze manier kun je een bezoeker op IP niveau een pagina tonen en zo dus een zoekmachine naar een andere pagina leiden dan een echte bezoeker.

Linkfarms

Linkfarms zijn websites die zoveel mogelijk links verzamelen en linken om zo de link populariteit te vergroten, ook dit wordt gezien als spam. Ga dus niet zo te werk.

Automatische zoekopdrachten

Google staat niet toe dat er automatische zoekopdrachten worden verstuurd naar de zoekmachine.

Neem niet teveel deel aan uitwisselingsprogramma's

Neem geen deel aan uitwisselingsprogramma's die bedoeld zijn om de positie te verbeteren binnen de zoekresultaten of de PageRank te verbeteren.

Content

Zorg voor zoveel mogelijk unieke content. Maak geen aparte subdomeinen of andere websites met dezelfde inhoud.

De volledige richtlijnen van Google bekijk je hier.