Google - Meer informatie over je website


Als je eigen website is opgenomen in de index van Google kun je door middel van de onderstaande opdrachten meer informatie opvragen over je website of eventueel een andere website in Google. Met de onderstaande codes kun je bijvoorbeeld kijken welke versie momenteel van je website in het geheugen (cache) van Google zit, hoeveel pagina's van je website zijn opgenomen, hoeveel websites er naar je website linken etc.

Cache:

Het commando cache toont welke versie van de opgegeven pagina momenteel in het geheugen van Google zit. Door aan de zoekopdracht nog woorden toe te voegen kun je zien hoe vaak deze woorden op een pagina voorkomen. Deze extra woorden worden dan in het geel gemarkeerd. Ga naar www.google.nl en typ in als zoekopdracht 'cache:www.domeinnaam.nl zoekwoord'.

Link:

De naam zegt het al, met de Link operator kun je een overzicht krijgen van websites die een link hebben opgenomen naar je eigen website. De zoekopdracht die je dan invoert in de zoekmachine wordt dan, link:www.domeinnaam.nl. Let hier bij wel op dat het genoemde aantal slechts een greep is van het totaal. Om het precieze aantal teruglinks te bekijken zul je gebruik moeten maken van Google Webmaster Tools.

Related:

Related is naar het Nederlands gerelateerd. Met deze zoekopdracht vraag je een lijst op met websites op die over hetzelfde onderwerp gaan als je eigen website. De zoekopdracht is: related:www.domeinnaam.nl.

Site:

De site zoekopdracht geeft alle pagina's weer die in het geheugen van Google zijn opgenomen van je eigen website. De zoekopdracht wordt dan site:www.domeinnaam.nl. Dan is het ook mogelijk met deze zoekopdracht om alle pagina's met een bepaald woord weer te geven binnen je eigen website. Dit wordt dan: melk site:www.domeinnaam.nl

Allintitle:

Allintitle is een zoekopdracht om te zoeken binnen titels van pagina's. Door het invoeren van deze zoekopdracht zoek je binnen titels van websites met de ingegeven woorden. Bijvoorbeeld allintitle: melk supermarkt geeft alle websites weer met beide worden die in de titel voorkomen.

Allinurl:

Allinurl doet hetzelfde als allintitle echter is deze zoekopdracht voor in de URL's van websites. Door het invoeren van deze zoekopdracht zoek je binnen URL's van websites met de ingegeven woorden. Bijvoorbeeld allinurl: melk supermarkt geeft alle websites weer met beide worden die in de URL voorkomen.

Meer website tips vind je in de tutorial hier: Website tips