Google - Documenten embedden met Google Docs


Er zijn verschillende manieren, waarvan er een aantal hier op de website worden besproken om bepaalde documenten in te voegen op een website om te tonen zonder dat bezoekers zelf software nodig hebben. Een handige en simpele manier om documenten in te voegen komt van Google in de vorm van de Google Docs Viewer.

Het grote voordeel van deze viewer is dat je een bestand gewoon kunt uploaden naar je eigen website en vervolgens kunt invoegen door een standaard code te gebruiken.

Op deze manier kun je PDF bestanden invoegen maar ook PSD bestanden, Word (.doc en .docx), Excel, PowerPoint bestanden, Illustrator bestanden, etc. Hieronder zie je een voorbeeld van een PDF bestand met navigatie bovenaan. Je kunt, mits er meerdere pagina's zijn bladeren door het document, inzoomen en full screen bekijken.

Invoegen

Om nu zelf gebruik te maken van de Google Docs Viewer neem je de onderstaande code. Voer hier dan achter 'url=' de URL van het gewenste bestand in. Pas daarna de hoogte en de breedte aan en plaats daarna de code op een website.

<iframe src="http://docs.google.com/viewer?url=http://www.websonic.nl/tutorials/website/downloads/airplane.pdf&embedded=true" width="600" height="780" style="border: none;"></iframe>