Google - DMOZ, Open Directory Project


DMOZ ofwel het Open Directory Project, afgekort ODP is in 1998 opgericht en is een Open content Webindex met miljoenen links naar websites plus aanvullende omschrijvingen. DMOZ wordt onderhouden met behulp van vrijwilligers en heeft als doel de meest volledige index van het internet te worden en zo het web in kaart te brengen.

De gegevens in DMOZ zijn gratis beschikbaar voor iedereen die zich aan de licentie houdt en ook het laten opnemen van een website is gratis.

Diverse zoekmachines maken gebruik van de informatie uit de index voor hun eigen zoekmachines, hierbij moet genoteerd worden dat Google de richtlijn om een website aan te melden bij DMOZ uit de webmaster richtlijnen heeft verwijderd sinds oktober 2008 en dit geen aanbeveling meer is. Het aanmelden kan hier en de aanmelding zal vervolgens beoordeeld worden door een redacteur die bepaald of een link opgenomen wordt of niet. Ook voegt de redacteur bij opname een omschrijving toe.

Het is wel belangrijk om goed de regels te lezen voor aanmelding omdat er strenge regels worden gehanteerd voor nieuwe aanmeldingen, er is geen garantie dat je website wordt opgenomen in de index. De tijd die het kost voordat de link is opgenomen varieert tot maximaal 4 maanden, ook weer afhankelijk van de redacteur en of de categorie überhaupt een redacteur heeft. Meld je site in ieder geval maar één keer aan in één categorie.

Het aanmelden in meerdere categorieën leid tot een directe afwijzing. Zorg dat je direct de juiste categorie vindt en hier je site aanmeld. Websites worden verder regelmatig gecontroleerd en zonodig aangepast of weer verwijderd.

Google

De titels en omschrijvingen die gemaakt worden door de redacteuren kunnen eventueel worden gebruikt door bijvoorbeeld Google. In dat geval wordt deze omschrijving van je website getoond in plaats van je eigen ingevoerde omschrijving of titel. Om dit niet te laten gebeuren is er een speciale META-tag voor om dit tegen te gaan.

Deze hier onder de HTML tutorials: Voorkom omschrijving DMOZ